Τελέστηκε στην Κατερίνη η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών.

Την Πέμπτη 28 Δεκεμβρίου το βράδυ τελέστηκε στην Κατερίνη η αρχαιοπρεπής Θεία Λειτουργία των Αποστολικών Διαταγών.Η αρχαία αυτή Λειτουργία τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Φανουρίου (Παρεκκλήσιο Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης).


Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχαν180 νέοι και νέες, στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος (Κατηχητές, Ιερόπαιδες-Αναγνώστες, Κατασκηνωτικά Στελέχη, Εθελοντές Κοινωνικού Φροντιστηρίου). 

Επίσης, συμμετείχαν φοιτητές που σπουδάζουν σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού και επιστρέφουν για τις εορταστικές διακοπές. 

Η τέλεση της αρχαιοπρεπούς Θ. Λειτουργίας εντάσσεται στα πλαίσια των δράσεων του Γραφείου Νεότητας για την πνευματική οικοδομή και τη λειτουργική αγωγή των νέων στελεχών της τοπικής Εκκλησίας, καθώς όλο το εκκλησίασμα συμμετέχει με τη βοήθεια ειδικού λειτουργικού βοηθήματος που διανέμεται σε όλους.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος προέστη της Θ. Λειτουργίας, συμπαραστατούμενος από 4 ιερείς, 1 διάκονο, 1 υποδιάκονο, 3 ψάλτες, 4 αναγνώστες, 3 διακονητές και 7 ιερόπαιδες από διάφορες Ενορίες της Πιερίας.

Πριν την απόλυση, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στην ιστορία της Θ. Λειτουργίας.

Τόνισε ότι μέσα από τις διακονικές δεησεις και τις ιερατικές ευχές αναδεικνύονται οι κοινές ανάγκες των ανθρώπων σε κάθε εποχή, από την πρωτοχριστιανική περίοδο μέχρι σήμερα. 

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι οι πιστοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων τελούσαν τη Θ. Λειτουργία, γενικότερα τη χριστιανική λατρεία, υπό διαφορετικές συνθήκες,συχνά κάτω από τον φόβο των διωκτών, κάτι που φανερώνει την δύναμη της πίστης τους. 

Πριν την απόλυση της αρχαιοπρεπούς Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χειροθέτησε διακονητή τον φοιτητή Πρόδρομο Γιαννουλίδη, ιερόπαιδα της Ενορίας.

Σύμφωνα με τις «Αγάπες» της πρωτοχριστιανικής Εκκλησίας, παρατέθηκε δείπνο για όλους όσοι συμμετείχαν στη λατρευτική αυτή σύναξη, στις δύο μεγάλες αίθουσες του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου «Κιβωτός».

Κατά τη διάρκεια του δείπνου, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος είχε την ευκαιρία να επικοινωνήσει και να συνομιλήσει με πολλούς από τους νέους, ενώ δόθηκε και η ευκαιρία γνωριμίας με νέα πρόσωπα που εντάχθηκαν στο εκκλησίασμα, συνοδεύοντας φίλους ή γνωστούς.


Τη διοργάνωση της λατρευτικής συνάξεως είχε το Γραφείο Νεότητας.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το 27ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού που όλη η Μακεδονία περιμένει με λαχτάρα