Κίτρους Γεώργιος: ''Η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική''

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου η μνήμη του Αγίου Ελευθερίου και της Μητρός Αυτού Αγίας Ανθίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό ναό στην οδό Αχαρνών. 


Στην πανηγυρικη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο, τους συνεφημερίους του και κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. 

Να αναφερθεί ότι ο Ναός ήταν κατάμεστος από πλήθος πιστών που συνέρρευσαν από νωρίς το πρωί για να τιμήσουν τον προστάτη της ενορίας τους Αγιο Ελευθέριο. 

Επίσης στην Θεία Λειτουργία παρέστησαν μαθητές και μαθήτριες από σχολεία της περιοχής. 

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο νόημα της εορτής τονίζοντας πως: ''Μια Χριστιανική εορτή δεν είναι μια απλή απόδραση από την καθημερινότητα αλλά έχει σαν σκοπό να μας καλύτερους σαν ανθρώπους και να μας ενώσει περισσότερο με τον Θεό έχοντας ως πρότυπα τους Αγίους μας''. 

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε και στην ελληνικότητα της Μακεδονίας και στις αμφισβητήσεις των βορείων γειτόνων μας. 

''Σας μεταφέρω τους αγωνιστικούς χαιρετισμούς του ποιμνίου μου που εκεί στη Μακεδονία οι Έλληνες Μακεδόνες δίνουμε καθημερινά τον αγώνα όχι μόνο της Πίστεως αλλά και της διατηρήσεως των Εθνικών ιδεωδών, τα οποία παρασαλεύονται και αμφισβητούνται από τους βόρειους γείτονές μας''. 

''Εμείς επιμένουμε και διατρανώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι η Μακεδονία είναι μία και Ελληνική και σας διαβεβαιώνω ότι θα κρατήσουμε ψηλά τα λάβαρα των Εθνικών ιδεωδών αλλά και των ηθικών αξιών και αρχών του Ευαγγελίου'' συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος. 

Κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο για την άδεια και ευλογία να προεξάρχει της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε τον Προϊστάμενο του Ναού π. Κωνσταντίνο Παναγιωτόπουλο και τον παλιό του συμφοιτητή και καλό του φίλο π. Θεμιστοκλή Χριστοδούλου για την ευγενική πρόσκληση, ενώ κάλεσε το πυκνό εκκλησίασμα να προσεύχεται για τον Μητροπολίτη πρ. Κίτρους κ. Αγαθόνικο, ο οποίος υπήρξε ενορίτης του Αγίου Ελευθερίου. 

Στην συνέχεια ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο που λάμπρυνε με την παρουσία του την φετινή Ιερά Πανήγυρη της ενορίας, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως: ''Η παρουσία σας εδώ μας τονώνει το εθνικό συναίσθημα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και ευχόμαστε να δίνει ο Θεός δύναμη και κουράγιου στους Μακεδόνες και στους Θρακιώτες''. (πηγή:www.romfea.gr)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργία νέας γεώτρησης από την ΔΕΥΚ για την επάρκεια νερού στον Κορινό

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας

Ενημερωτική εκδήλωση στα ΚΑΠΗ Κορινού από τον Σάββα Καρυπίδη