Πρωτοφανής συγκέντρωση των Ελλήνων στο σημερινό συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης.

Του Σάββα Σεϊταρίδη

Η σημερινή μέρα στη Θεσσαλονίκη ήταν μια γιορτή των απανταχού   Ελλήνων όπου γέμισαν ασφυκτικά τους κεντρικούς δρόμους και τα  στενά της πόλης.


Η Λεωφόρος Νίκης από το ύψος του δικαστικού μεγάρου ως  το Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς και από εκεί μέχρι το Μέγαρο μουσικής  (μια απόσταση δηλαδή 5 χλμ ) ήταν  πλημμυρισμένη από ανθρώπους κάθε ηλικίας, με τις γαλανόλευκες σημαίες να κυματίζουν περήφανα στο συννεφιασμένο ουρανό της Θεσσαλονίκης.


Η οδός Αγγελάκη ως το Βασιλικό θέατρο επίσης ασφυκτικά γεμάτη από κόσμο όπως φυσικά και όλο το πλακόστρωτο της παραλιακής(Λευκός Πύργος μέχρι Μακεδονία Παλλάς).

Οι εκτιμήσεις όσων έλεγαν ότι θα είναι αποτυχία το σημερινό ειρηνικό κάλεσμα διαμαρτυρίας, δεδομένου ότι κάναν  λόγο για 30.000 διαδηλωτές, έπεσαν πανηγυρικά έξω γιατί  στην πραγματικότητα η παρουσία του κόσμου ξεπέρασε της 500.000 χιλιάδες.

Η συγκέντρωση είχε απίστευτο παλμό και ενθουσιασμό, καθώς πέρασε πανηγυρικά το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση,  ότι το όνομα Μακεδονία ή και παράγωγό του  δεν μπορεί να υπάρχει στην ονομασία της ΠΓΔΜ.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό, με χρονολογική σειρά από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και λίγο πριν την έναρξη του συλλαλητηρίου:
















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού