Φράγκος Φραγκούλης: Ο Ιερώνυμος να κοιτάξει την εικόνα του Μακαριστού Χριστόδουλου.

Για το ζήτημα της ονομασίας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας αλλά και τη δήλωση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, μίλησε ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Ε.Α. και ένας από τους ομιλητές του συλλαλητηρίου της Κυριακής, Φράγκος Φραγκούλης.






«Καμία περίπτωση στην ονομασία των Σκοπίων να μπει ο όρος Μακεδονία. Να μην δικαιολογούνται, ότι το 2008 στο Βουκουρέστι, είχε μπει το σύνθετο όνομα. Και γιατί ξεκίνησαν από εκεί και δεν ξεκίνησαν από την αρχή. Γνωρίζουν ότι Σκοπιανοί παίρνουν κιτάπια από τα αρχεία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και διεκδικούν ήδη και θα διεκδικήσουν εδώ, δήθεν περιουσίες Σκοπιανών-«Μακεδόνων»; Γνωρίζουν ότι αυτό είναι έμπρακτος αλυτρωτισμός; Πώς προστάτευσαν την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια;» δήλωσε στην εκπομπή FOCUS PRESS του Άτλας TV Κεντρικής Μακεδονίας, κ . Φραγκούλης.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση που εξέφρασε χθες για τα συλλαλητήρια ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ απάντησε:

«Υπάρχει ένας Μακαριστός, που λέγεται Χριστόδουλος. Να πάει μπροστά στην εικόνα του και αν τολμάει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος ο σημερινός, ας τον κοιτάξει στα μάτια και μετά ας εκφράσει τη γνώμη του, με παρρησία και θάρρος, με χριστιανικό φρόνημα ορθόδοξο.»(πηγή:www.thestival.gr)

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού