Με 3 έργα του συμμετέχει ο Κορινιώτης καλλιτέχνης Ιορδάνης Ποιμενίδης στην έκθεση Χαρακτικής και Έργων Γλυπτικής στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσ/νίκης



Βιογραφικό Ιορδάνη Ποιμενίδη:


Γεννήθηκε στην Κορινό και εργάζεται στην (ΕΦ.Α.Π) Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Τον ενδιαφέρει πολύ το εικαστικό κομμάτι της γλυπτικής σύνθεσης διαφόρων τμημάτων, που προέρχονται από παλιά, αποσυρμένα και πλέον άχρηστα αντικείμενα. Είναι αυτοδίδακτος και ασχολείται συστηματικά με αυτό από το 2004. 

Έχει συμμετάσχει σε τοπικές εκθέσεις καλλιτεχνών του δήμου Κατερίνης, στο Μπέη Χαμάμ Θεσσαλονίκης που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, στον Πολυχώρο Τέχνης Remezzo,στο LABattoir(παλιά σφαγεία Θεσσαλονίκης) και στην Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών. To 2006 συνεργάστηκε εθελοντικά με το γλύπτη Θεόδωρο Παπαγιάννη και τον βοηθό του Κώστα Βρυττιά στο συμπόσιο γλυπτικής στην Κατερινόσκαλα. Το 2014,2015 και 2016 συμμετείχε αντίστοιχα στο 5ο,6ο και 7ο Συμπόσιο γλυπτικής που έγινε στο μουσείο σύγχρονης τέχνης στο Ελληνικό Ιωαννίνων.

Έχει δημιουργήσει αρκετά έργα, μικρών και μεγάλων διαστάσεων. Ένα από αυτά βρίσκεται στο κέντρο του κυκλικού κόμβου της πλατείας του Κορινού. Μπορεί εύκολα να δει κάποιος πολλά από τα έργα του στο Youtube με το λήμμα "poimenidisiordanis art" και στο facebook.com/PoimenidisIordanis.


Έργα του που θα παρουσιαστούν στην έκθεση  από ανακυκλώσιμα υλικά γενικής και καθημερινής χρήσης κυρίως μέταλλο :




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού