Αυγουστιάτικη Φεγγαράδα Βυζαντινό Κάστρο Πύδνας

Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία ειδικά όταν είναι Αύγουστος, ακόμη δε περισσότερο όταν βρίσκεται κανείς στο ομορφότερο μπαλκόνι του Θερμαϊκού, δηλαδή στον εξαιρετικού φυσικού κάλλους ιστορικό χώρο της Αρχαίας Πύδνας! 



Και θα κάνουν όλοι παρέα με την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, της χορωδίας «στολίδι» της Πιερίας κι όχι μόνον αυτής, η οποία θα λικνίσει το κοινό της σε έναν αυγουστιάτικο υπέρλαμπρο χορό. Το ρεπερτόριο της βραδιάς είναι αφιερωμένο σε θέματα που ταιριάζουν με αυτή την ξεχωριστή νύχτα η οποία θα κλείσει γλυκά το καλοκαίρι. Με θέματα από τον αγαπημένο, νοσταλγικό και καλό ελληνικό κινηματογράφο αλλά και το θέατρο, οι θεατές με οδηγό τις φωνές της χορωδίας θα ταξιδέψουν σε θύμησες του παρελθόντος και θα ονειρευτούν το μέλλον με αισιοδοξία.   

Η «Αυγουστιάτικη Φεγγαράδα» αποτελεί πλέον μια παράδοση του Φεστιβάλ Ολύμπου στη 47χρονη πορεία του στον χρόνο που δεν λείπει από το πρόγραμμά του. Η συνεργασία με την Χορωδία Εταιρείας Πιερικών Μελετών, την Εστία Πιεριδών Μουσών δηλαδή, τον Δήμο Πύδνας Κολινδρού και φυσικά η συνδρομή του… ίδιου φεγγαριού θα συμβάλλουν ώστε η λάμψη αυτής της αυγουστιάτικης πανσελήνου να μείνει άσβεστη.

Στη διεύθυνση της Ορχήστρας θα βρίσκεται ο Ευθύμης Μαυρίδης, ο Κατερινιώτης οποίος έχει αφιερώσει τη ζωή του στη μουσική. Έχει κάνει εξαιρετικές σπουδές στις ΗΠΑ και την Αυστρία, είναι καθηγητής πιάνου, μονωδίας ανωτέρων θεωρητικών και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της Α.Μ.Σ.Α. «Σοφία Κακούρη». Διευθύνει τα χορωδιακά σχήματα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τη Δημοτική Χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης». Έχει καλλιτεχνική δραστηριότητα εντός κι εκτός Ελλάδας και παράλληλα παρουσιάζει σημαντικό κοινωνικό έργο συμμετέχοντας με τη Χορωδία σε συναυλίες με αφιερώματα σε διάφορα θέματα από τον αγώνα κατά των ναρκωτικών μέχρι την ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων.

Στη μουσική βραδιά τραγουδούν οι: Ζωή Ανδρικοπούλου, Γεωργία Ζάρα, Γιάννης Χαρίσης, Κωνσταντίνος Χλεμές. Φιλική συμμετοχή έχει η Ιωάννα Ηλιάδου και ο Δημήτρης Παρθενίδης. Μαζί τους χορεύουν οι Έλενα και Φένια Τσικιτίδου

Στην Αυγουστιάτικη Φεγγαράδα συμμετέχουν ακόμη η Χορωδία Κολινδρινών Κατερίνης υπό τη διεύθυνση – διδασκαλία του Πάτροκλου Παπαγιάννη. 

Παίζουν οι μουσικοί:

Κωνσταντίνος Αγγελίδης, πιάνο/ Αλέξανδρος Γιαγκούσης, φλάουτο/ Απόστολος Γκασδόγκας, κλαρινέτο/ Χρήστος Γκρούτας, τρομπέτα/ Ελένη Καραγιαννίδου, ακορντεόν/ Ορέστης Κεραμιδιώτης, κιθάρα /Διονύσιος Κουτουζίδης, βιολί/ Γεώργιος Λαλίδης, ηλεκτρικό μπάσο/ Φανή Παπαντωνίου, κρουστά/ Δημήτρης Πετρακίδης, μπουζούκι/ Βίκη Τζημαπίτη Ευθυμιάδου, ντραμς/ Γιώργος Τσαπράνης, μπουζούκι/ Αθανάσιος Χαρίσης, βιολί.



Τόπος: Βυζαντινό Κάστρο Πύδνας
Χρόνος: Κυριακή 26 Αυγούστου 2018
Ώρα: 21:00
Είσοδος: Ελεύθερη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς