«Παράθυρο στη γνώση» οι καλοκαιρινές δράσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών Κατερίνης & Κορινού


Η ψυχαγωγία και το παιχνίδι με τη γνώση και την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο συνδυάζονται μοναδικά, για τα παιδιά ηλικίας 4 έως 14 ετών, τα οποία συμμετέχουν και φέτος μαζικά στις εκπαιδευτικές δράσεις των δημοτικών βιβλιοθηκών Κατερίνης & Κορινού. 




Όπως είναι γνωστό, οι δράσεις υλοποιούνται στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας, που φέρει τον τίτλο: «Αγαπημένα δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο».

Παιδιά, γονείς, εθελοντές και συνοδοί βιβλιοθηκονόμοι συνεχίζουν τη δημιουργική συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, το οποίο οδεύει στην τελική του ευθεία, καθώς ο φετινός επίλογος θα γραφτεί την Παρασκευή 07 Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας:

ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: «ΑΡΙΘΜΗΜΕΝΑ» ΔΕΔΟΜΕΝΑ - Το μήκος και το πλάτος της Γης

Μέσα από μια υδρόγειο σφαίρα τα παιδιά πληροφορήθηκαν για το μήκος και το πλάτος της Γης, για τον Ισημερινό και το Μεσημβρινό, ενώ αξιοποιώντας δύο ξυλάκια και ένα μπαλόνι κατασκεύασαν το δικό τους Μεσημβρινό και Ισημερινό αντίστοιχα. Τέλος, διάβασαν για τα "Μαθημαγικά", καθώς και ένα απόσπασμα από το "Γεωγραφικό μήκος", ενώ πρωταγωνίστησαν σε μια «αληθινή ναυμαχία» με στόχο να… βουλιάξει ο ένας τα καράβια του άλλου.
Όπως τονίζει το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, Ροδή Ελευθεριάδου – Μελετλίδου: «Καθημερινά, σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού τα παιδιά προσεγγίζουν τον κόσμο της γνώσης, ενώ πρωταγωνιστούν με ανεξάντλητο κέφι σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο των αριθμών, των πληροφοριών, το οποίο αποτυπώνουν επιμελώς στο προσωπικό τους ημερολόγιο».

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ: ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡ

Με κεντρικό σύνθημα «Ελάτε να παίξουμε!!!» η δράση ''Παιχνίδια και σπορ'' διεξήχθη στον υπαίθριο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Τα παιδιά αρχικά αναφέρθηκαν στα αγαπημένα τους παιχνίδια και σπορ, ενώ είχαν την δυνατότητα με ζωντάνια και ενθουσιασμό να παίξουν παιχνίδια όλων των ειδών. Ειδικότερα, έπαιξαν με μπάλα, συμμετείχαν σε παιχνίδια ισορροπίας με καθημερινά αντικείμενα, καθώς και σε επιτραπέζια κ.α. παιχνίδια.

 «Σε όλες τις δράσεις μας και φέτος τα παιδιά γεμίζουν με τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους κάθε γωνιά της βιβλιοθήκης. Η ανταπόκριση αυτή στο πρόγραμμα που υλοποιούμε αποδεικνύει ότι μία βιβλιοθήκη μπορεί με τη δημιουργικότητα των παιδιών και την συνδρομή των ακούραστων εθελοντών να επιτελέσει έναν πολυδιάστατο ρόλο» σημειώνει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού, Φωτεινή Καρασερίδου.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι Βιβλιοθήκες συντονίζουν τις δράσεις τους στην ιστοσελίδα network.nlg.gr και μοιράζονται τις ερευνητικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας το hashtag #ΚΕ2018gr.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς