Σε πλήρη έλεγχο η φωτιά στο Κιτριώτικο κανάλι - Μεγάλη οικολογική καταστροφή στον υδροβιότοπο των Αλυκιών

Στα βαθιά από την δεύτερη μέρα για τον πρόεδρο της κοινότητας Κορινού κ. Μορθανάση Ιωάννη που χρειάστηκε να συνδράμει με μέσα στην μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στον όμορο δήμο της Πύδνας Κολινδρού στο Κιτριώτικο κανάλι. Μια γρήγορη αποτίμηση μας λέει ότι κινήθηκε άριστα. Ευχόμαστε ανάλογη συνέχεια.



Στον συντονισμό της όλης προσπάθειας συνέδραμε και ο περιφερειακός σύμβουλος Κορινού κ. Γραμματικόπουλος Κων/νος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κατερίνης και Πύδνας, επιχείρησε με 4 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άνδρες σε μια πραγματική λαίλαπα φωτιάς που ανεξέλεγκτα έκαψε 300 στρέμματα καλαμιών και θάμνων.



Από την πρώτη στιγμή στον πυρήνα της φωτιάς προσέφεραν τεράστια βοήθεια οι υπάλληλοι της ''Οικοανάπτυξης'' που είναι υπεύθυνοι για την καταπολέμηση των κουνουπιών στην περιοχή μας και όπως κι άλλη φορά συνεργάστηκαν άψογα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης για να βοηθήσουν στην αντιπυρική ζώνη. Συνέδραμαν στην φωτιά με δυο οχήματα και 2 υπαλλήλους τον κ. Παναγιώτη Σπανό και κ. Αναστάσιο Οκουτσόγλου.  Η εταιρεία  εκτός από την δημόσια υγεία που έχει επωμιστεί τα τελευταία χρόνια στην Πιερία, δείχνει έμπρακτα όποτε χρειαστεί ότι είναι εδώ για το κοινωνικό σύνολο, δίνοντας σάρκα και οστά στην έννοια του εθελοντισμού. 



Επίσης στο κάλεσμα για βοήθεια έσπευσαν αμέσως ο κ.Ρένος Δημητριάδης με τον γιο του και ο Στέλιος Χρηστίδης όπου βοήθησαν  στο να γίνει η αντιπυρική ζώνη. 






Το φωτογραφικό υλικό είναι από τον Παναγιώτη Σπανό.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού