Προτάσεις για τον Κορινό από τον κ. Παντελή Κωνσταντινίδη

Παρακάτω ακολουθεί αυτούσια επιστολή του κ. Παντελή Κωνσταντινίδη

Καλημέρα σε όλους και όλες και καλή δύναμη στην νέα μας Δημοτική αρχή.Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το καλύτερο για την περιοχή μας.



Για την περιοχή μας θέλω να μιλήσω σήμερα. Γνωρίζουμε όλοι ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση να λύνεις προβλήματα και μάλιστα ενός Δήμου πόσο μάλλον μιας περιοχής που η προηγούμενη διοίκηση έκανε πάρα πολύ λίγα δυστυχώς.

Είναι η μεγάλη ευκαιρία τώρα έστω και μετά από τόσα χρόνια καθυστερήσεων να πάρουν σάρκα και οστά κάποια θέματα ,να βρουν την λύση τους δηλαδή.

Ας αρχίσουμε με τα μικρά και μετά θα πάμε στα μεγάλα.

Πρώτον,το θέμα του οδικού δικτύου.Με εξαίρεση τους δρόμους που είναι κοντά στο κέντρο του Κορινού όλοι οι υπόλοιποι δρόμοι είναι για κλάματα. Λακκούβες, ρωγμές.Η προηγούμενη διοίκηση έριχνε πίσσα με το φτυάρι και δεν τους έκανε ασφαλτόστρωση πλήρη όπως έπρεπε.Τα οχήματα των κατοίκων πόσο μάλλον αυτών που έρχονταν από αλλού στην περιοχή μας ακούγονται και λες είναι σε ανώμαλο δρόμο σε ράλι.

Δεύτερον,το θέμα της ύδρευσης.Δεν έχει αντικατασταθεί το δίκτυο ύδρευσης το οποίο είναι από αμίαντο.Το καλοκαίρι υπάρχει θέμα με την πίεση άλλοι έχουν αρκετό νερό και άλλοι καθόλου.Η θα γίνει μεγαλύτερη δεξαμενή ή κάτι άλλο.

Τρίτον,χώροι άθλησης και ψυχαγωγίας.Δεν υπάρχουν καθόλου χώροι και μάλιστα οργανωμένοι για να αθλούνται τα παιδιά σε ομαδικά αθλήματα.Χρησιμοποιούν κοινόχρηστους χώρους όπως πάρκα και πλατείες οι οποίοι δεν τηρούν τις προδιαγραφές.Επίσης,οι πλατείες και τα πάρκα τα οποία είναι συγκεκριμένα έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.Δεν φτάνει μόνο η κοπή χόρτων και η καθαριότητα των χώρων.Δεν έχει γίνει ποτέ σωστή αξιοποίηση των χώρων αυτών.Υπάρχει για παράδειγμα, ένα μεγάλο πάρκο στον συνοικισμό της Ανατολικής Ρωμυλίας που χρήζει καλύτερης αντιμετώπισης.Καταρχάς δεν υπάρχει περίφραξη παντού.Υπάρχει ένα μέρος που δεν έχει πεζοδρόμιο.Παγκόσμια πρωτοτυπία θα έλεγε κανείς.Η περίφραξη έχει να αλλαχθεί και να γίνει καινούργια από το 1958.Χρειάζεται να γίνει καινούργια περίφραξη και καλύτερη αξιοποίηση του χώρου από μέσα.

Τέταρτον.ο πεζόδρομος-ποδηλατόδρομος φάντασμα.Η θα γίνει από την αρχή σωστά ή θα τελειώσει από εκεί που ξεκίνησε.

Πέμπτον,εξίσου σημαντικό τα αδέσποτα.Σε διάφορες περιοχές του Κορινού κυκλοφορούν αδέσποτα τα οποία το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχαν επιτεθεί σε κατοίκους της περιοχής οι οποίοι αναγκάστηκαν να πάνε στο νοσοκομείο.Πρέπει να γίνει ένας χώρος ο οποίος θα φιλοξενεί αυτά τα ζώα έτσι έστω να έχουν την αντίστοιχη βοήθεια για να μην είναι πια αδέσποτα.

Έκτον, ο σταθμός του τρένου στον Κορινό. Είμαστε η μοναδική περιοχή του νομού μας που δεν έχει ολοκληρωμένο σταθμό,ούτε εκδοτήρια εισιτηρίων,ούτε αίθουσα αναμονής για τον κόσμο.Πρέπει να γίνει κάτι σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο και τον ΟΣΕ φυσικά.Ο κόσμος πληρώνει παραπάνω εισιτήριο γιατί δεν έχουμε σταθμό πλήρη.

Και έβδομον ο πολύπαθος οικισμός Ολυμπιάδα.Έχουν τόσα γραφτεί,τόσα ειπωθεί ήρθε η ώρα να γίνει επιτέλους κάτι για να ζωντανέψει και να έχει προοπτική η περιοχή μας.Ευχόμαστε να βγει η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία θα έπρεπε να είχε βγει για να προχωρήσει επιτέλους ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Ελπίζουμε η νέα Δημοτική αρχή με τον κύριο Κώστα Κουκοδήμο και τον κύριο Γιώργο Νταντάμη σε συνεργασία φυσικά πάντα με την Δημοτική Τοπική Κοινότητα Κορινού να σκύψουν στα ζητήματα αυτά και να δώσουν τέτοιες λύσεις ώστε να μην ξαναχρειαστεί στο μέλλον να τα αναφέρουμε ξανά.Έχει ερημώσει η περιοχή μας. Έχουμε ανάγκη από μια αναπτυξιακή πολιτική που θα σέβεται φυσικά το περιβάλλον και τον άνθρωπο,αλλά θα δίνει και μια νέα πνοή για την περιοχή μας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού