Κάδοι ανακύκλωσης με ανταποδοτικό τέλος μέσω της τεχνολογίας, από μαθητές της Γ΄Γυμνασίου Αλωνίων.

Καινοτομία: Μαθητές από την Γ΄ Γυμνασίου Αλωνίων, κατασκεύασαν κάδο ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής, και ο Δήμος Θες/νίκης εξέφρασε την επιθυμία να προμηθευτεί 10 κάδους για την πόλη του.


Ο Γ. Μπουτάρης θέλει για τη Θεσσαλονίκη κάδο ανακύκλωσης που κατασκεύασαν μαθητές του Γυμνασίου Αλωνίων.


"SMILEYBIN": Αυτός είναι ο κάδος ανακύκλωσης που κατασκευάσαμε και ο οποίος εντυπωσίασε τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Μπουτάρη κατά την επίσκεψή του στην Εμπορική Έκθεση της μαθητικής "Εικονικής Επιχείρησης" που έγινε στη Θεσσαλονίκη στις 8 Απριλίου.

Ο κ. Μπουτάρης μας είπε ότι θέλει να εγκαταστήσει 10 τέτοιους κάδους σε φωτισμένα σημεία της πόλης για να παρακινήσει τους πολίτες να κάνουν ανακύκλωση.

Επίσης, ο Έλληνας πρέσβης στο Κουβέϊτ, κ. Θεόδωρος Θεοδώρου που μας είδε στην ΕΡΤ1 μας τηλεφώνησε και μας είπε πως θέλει να παρουσιάσουμε το προϊόν μας για να υλοποιηθεί στο Κουβέϊτ!

Ας τα πάρουμε όμως όλα απο την αρχή: Να εξηγήσουμε ποιοί είμαστε και ποιες είναι οι καινοτομίες του προϊόντος μας που εντυπωσίασαν τον κ. Μπουτάρη και τον πρέσβη μας στο Κουβέϊτ!



Είμαστε μαθητές της Γ Τάξης του Γυμνασίου Αλωνίων Πιερίας και έχουμε τη χαρά να σας γνωρίσουμε τη νεοσύστατη εταιρεία μας που κατασκεύασε τον κάδο ανακύκλωσης "Smileybin". Πρόκειται για την "Εικονική Επιχείρηση" που δημιουργήσαμε στα πλαίσια του αντίστοιχου προγράμματος του ΣΕΝ «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που για πρώτη φορά υλοποιείται στο σχολείο μας !


Όταν ενημερωθήκαμε από τις υπεύθυνες καθηγήτριες μας για το πρόγραμμα της "Εικονικής Επιχείρησης" και μας ζητήθηκε να αποφανθούμε για τη συμμετοχή μας σ' αυτό, ομόφωνα συμφωνήσαμε πως άξιζε να αποκομίσουμε αυτή τη βιωματική εμπειρία.
Μας ενθουσίασε το γεγονός πως ένα σχολικό πρόγραμμα θα μας προετοίμαζε για την πραγματική κοινωνία που μας περιμένει να την αντιμετωπίσουμε ως ενήλικοι στο άμεσο μέλλον.


Ο ένας για τον άλλον

Και οι αρχικές μας προσδοκίες βγήκαν αληθινές!!! Στη διάρκεια του προγράμματος, διαμορφώσαμε την «αυτοεικόνα» μας μέσα από τη δράση μας και από την αντίδραση των συμμαθητών μας.



Τονώθηκε η αυτοεκτίμηση πολλών παιδιών της ομάδας ανακαλύπτοντας ταλέντα και κλίσεις που ίσως δε γνώριζαν καν πως διέθεταν. Αντιληφθήκαμε την αξία του σεβασμού της διαφορετικότητας του «άλλου» και της αρμονικής συνεργασίας. Και καταλήξαμε από κοινού πως όλοι μαζί μπορούμε τα πάντα χωρίς αρχηγισμούς και ατομισμούς!

Η οικολογία στο προσκήνιο





Αφορμή για τη δημιουργία της εταιρείας στάθηκε ο κοινός προβληματισμός μας για το μέλλον του πλανήτη μας που απειλείται, όσο ποτέ, εξαιτίας μεταξύ πολλών άλλων και της αδιαφορίας ή της άγνοιας των πολιτών, της ελλειμματικής οργάνωσης και προγραμματισμού υπεύθυνων φορέων στις μικρές κοινωνικές δομές. Έτσι αποφασίσαμε να κάνουμε μια δυναμική είσοδο στην αγορά με την κατασκευή κάδων ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας και αισθητικής.



Πιο συγκεκριμένα, οι state of the art κάδοι μας διαθέτουν φωτοβολταϊκό πάνελ κάνοντας ελεγχόμενη κατανάλωση ηλεκτρισμού καθώς και μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας. Το άνοιγμα τους για τη διοχέτευση του ανακυκλώσιμου υλικού γίνεται με κάρτα κωδικού πελάτη που θα παρέχεται από την κτήτορα εταιρεία ή τους Δήμους στους χρήστες.

Στο εσωτερικό τους θα υπάρχει τοποθετημένη ζυγαριά ή βάση δυναμοκυψελών η οποία θα υπολογίζει το βάρος του ανακυκλώσιμου υλικού που εισάγει ο χρήστης ενώ η τιμή αυτή θα πιστώνεται μέσω WiFi στην προσωπική κάρτα του/της καθενός/μιάς. Η πίστωση των πόντων θα οδηγεί σε ανταποδοτικότητα από την κτήτορα - εταιρία προς το χρήστη (π.χ έκπτωση στα δημοτικά τέλη, εκπτωτικά κουπόνια αγορών).

Ανακύκλωση, ένας νέος τρόπος ζωής στην καθημερινότητα




Πιστεύουμε πως η σημασία της επιβράβευσης στην εκδήλωση της επιθυμητής συμπεριφοράς, δηλαδή της αύξησης της οικολογικής συνείδησης, θα λειτουργήσει με πολλαπλασιαστικό όφελος τόσο για το περιβάλλον, όσο και για τις εταιρίες-πελάτες και ασφαλώς το χρήστη. Σύγχρονα, αποτελεί το πλέον πρωτοποριακό πλεονέκτημα των κάδων μας.

Στοχεύουμε, λοιπόν, στην καθιέρωση του κάδου μας στην αγορά, ενός προϊόντος που ήρθε από το μέλλον, να προσδώσει χρώμα στην αστική αισθητική, να χαρίσει κέρδος προς όλους και λύση στο αιώνιο πρόβλημα της ανακύκλωσης. Η «εξοικονόμηση ενέργειας», η «υγεία» και το σύνθημα «πετώ και κερδίζω» είναι στην κορυφή της λίστας των πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας.




Για να μετατρέψουμε την ιδέα μας σε πράξη και αποτέλεσμα, συναντήσαμε δυσκολίες. Σημαντικότερη: να συνδεθούν και να συναρμολογηθούν τόσα διαφορετικά εξαρτήματα στον κάδο. Ερευνήσαμε, ψάξαμε και πείσαμε τους κατάλληλους ανθρώπους να συνδράμουν στην ιδέα μας καθώς και στην επιθυμία μας να μάθουμε, να εργαστούμε, να τα καταφέρουμε.

Χάρη στην πολύτιμη αρωγή του ηλεκτρολόγου μηχανικού ΤΕ κ. Μότσια Δημήτρη, του υπευθύνου της εταιρείας συστημάτων αλουμινίου AVRALCO κ. Αβραμίδη Βασίλη και στην αμέριστη συμπαράσταση του πρύτανη του ΤΕΙ Δυτ. Μακεδονίας Δρ. Ασημακόπουλου Νικολάου, του Δρ. Σόρμα Αστερίου, καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων καταφέραμε να κατασκευάσουμε τον κάδο και να τον παρουσιάσουμε στις 8 Απριλίου στην Εμπορική Έκθεση Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΣΕΝ/JA GREECE, στο Mediaterranean Cosmos.

Ιδιαίτερα αξιόλογη ήταν η συμβολή του συμβούλου μας, κ. Τζέλλου Παναγιώτη, ιδρυτή του Conferience.com (Το Conferience είναι πλατφόρμα αλληλεπίδρασης και διαχείρισης γνώσης εκδηλώσεων) που μας καθοδηγούσε, μας συμβούλευε, μας ενθάρρυνε όλους αυτούς τους μήνες μέσω skype. 

Θα ήταν, ωστόσο, παράλειψη να μην αναφερθούμε στις υπεύθυνες καθηγήτριες, κ. Παντελίδου Τάνια και κ. Ζιούδρου Ηρώ, που μας οδήγησαν σε αυτή τη συναρπαστική εμπειρία. Η γνήσια σχέση, που προϋπήρχε, αναπτύxθηκε σε βάθος στη διάρκεια του προγράμματος και οφείλεται στην αγάπη τους, που κατευθύνθηκε το ίδιο προς όλους μας. Συνάμα, ενίσχυσαν την αυτοκατεύθυνση, την υπευθυνότητα, τον αυτοπροσδιορισμό μας και ενδυνάμωσαν τις ψυχικές και ηθικές δυνάμεις μας (υπομονή, επιμονή, ενθουσιασμό, αισιοδοξία), ώστε να λειτουργήσουμε συνεργατικά.

Τα έξοδα του κόστους κατασκευής του προϊόντος μας διασφαλίστηκαν από χορηγούς που μόνοι μας προσεγγίσαμε. Ανακαλύψαμε τρόπους πειθούς ανθρώπων, διαφορετικών ηλικιακά, προκειμένου να μεταδώσουμε τη θέληση της ομάδας να συμβάλλει καθοριστικά στη λύση χρόνιων περιβαλλοντικών προβλημάτων. 

Ένας άλλος τομέας που δραστηριοποιηθήκαμε ήταν η σχεδίαση ενός Marketing Plan για να αποκτήσει φήμη και ευρεία αναγνώριση διεξάγει διαφημιστική καμπάνια μέσω τοπικών εφημερίδων. Δημιουργήσαμε ιστοσελίδα, ηλεκτρονική διεύθυνση, facebook page και facebook group, ως συνεργατικό εργαλείο της ομάδας ανάπτυξης. Τέλος, είναι προγραμματισμένη συνέντευξη σε τηλεοπτικό κανάλι μέσα στο μήνα, καθώς και παρουσίαση του προϊόντος σε Δ.Σ. Δήμων της περιοχής και αποστολή ενημερωτικού υλικού σε δήμους της χώρας.


Από τα μαθητικά θρανία επιχειρηματίες σε ενεργό δράση
Η ανακύκλωση αλλάζει εποχή
Εικονικός ανταποδοτικός τρόπος ανακύκλωσης
μέσω κάδων state of the art σε όλες τις ελληνικές γειτονιές.


ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ :

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΠΑΛΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΜΕΛΟΣ ΚΟΚΑΛΑ ΜΑΡΙΑ ΜΕΛΟΣ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ 
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΛΕΣΙ ΑΡΜΑΝΤ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΡΟΤΣΙ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΜΠΙΝΟΥ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΤΜΗΜΑ MARKETING 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΓΕΩΡΓΗ ΕΛΕΝΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΝΙΒΑΤΣΗ ΧΡΥΣΑ, ΝΤΟΥΣΚΟΥ ΕΓΚΙ
ΤΜΗΜΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΚΟΥΛΙΔΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ, ΜΟΥΓΚΡΑΚΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΜΠΑΤΣΙ ΓΚΙΣΕΛΑ 
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΜΙΣΥΡΛΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ KOKAΛΑ ΜΑΡΙΑ
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ
ΤΜΗΜΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΕΦΑΝΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ 
ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΚΟΛΙΟΥΜΠΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΕΤΕΝΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ 
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΒΑΦΕΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΖΟΥΛΕΚΟΥ ΡΟΜΕΟ


Υπεύθυνες καθηγήτριες : Παντελίδου Σουλτάνα φιλόλογος, Ζιούδρου Ηρώ γαλλικής γλώσσας & φιλολογίας 
Σύμβουλος Εθελοντής: Τζέλλος Παναγιώτης, Founder of Conferience.com (Conferience is an interactive platform of knowledge management through any device)


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού