Καίουμαι και Απαρωθυμώ Λευτέρης & Μπάμπης Ραφαηλίδης

Δύο νέα παιδιά, τα αδέρφια   Λευτέρης και Μπάμπης Ραφαηλίδης από τον Κορινό, που διαπρέπουν στον Ποντιακό καλλιτεχνικό χώρο  μας παρουσιάζουν το νέο τους τραγούδι με τίτλο: "Καίουμαι κ απαρωθυμώ"


Λευτέρης και Μπάμπης Ραφαηλίδης,  δυο αδέρφια από τον Κορινό Πιερίας που τα τελευταία χρόνια διαπρέπουν στο ποντιακό στερέωμα.


Γεννημένοι  στην  Στουγκάρδη της Γερμανίας, ο Λευτέρης το 1987 και ο Μπάμπης το 1992, από γονείς Ποντίους, τον Κυριάκο και την Αναστασία (το γένος Αμβροσιάδη).

Η πρώτη επαφή του  Λευτέρη  με τη λύρα ξεκίνησε με  τον αγαπημένο παππού του σε ηλικία 8 ετών, Χαράλαμπο Αμβροσιάδη ο οποίος του έμαθε τα μυστικά της λύρας, καθώς επίσης και  το τραγούδι «Αναθεμά και τα μακρά». Φυσικά στήριγμα στις προσπάθειες του ήταν πάντα και η γιαγιά του Σοφία.

Ο  Λευτέρης συνέχισε τα βήματα του στον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο του Κορινού, ‘’Εύξεινο Πόντο’’ όπου ως χορευτής και μαθητευόμενος λυράρης κοντά στο δάσκαλο Αμπερίδη Δημήτρη, αναδεικνύεται  σε μεγάλο ταλέντο  που έχει όρεξη και μεράκι για να μεγαλουργήσει. Σταθμός στην μετέπειτα πορεία του, η πρώτη του εμφάνιση στο 3ήμερο Ποντιακό πανηγύρι του Κορινού το 2001σε ηλικία μόλις 14 χρονών, δίπλα στον τραγουδιστή Κυριάκο Τριανταφυλλίδη.

Οι προσπάθειες του δεν πήγαν χαμένες και η πρώτη διάκριση δεν άργησε να έρθει, όπου το  2004 κατακτά το Ά Πανελλήνιο βραβείο στους Πανελλήνιους Καλλιτεχνικούς Μαθητικούς Αγώνες των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού. Ακολούθησαν πολλές ακόμη διακρίσεις σε Πανελλήνιο και Βαλκανικό επίπεδο.

Καθοριστική, η «θητεία» δίπλα στον κορυφαίο δάσκαλο και καλλιτέχνη Ασλανίδη Παναγιώτη. Άπειρες συνεργασίες με όλους σχεδόν τους καλλιτέχνες του Ποντιακού στερεώματος και όχι μόνο. Βασική άποψη του Λευτέρη για την ποντιακή λύρα είναι πως πρόκειται για το μουσικό όργανο που αποτελεί προέκταση του χεριού, της καρδιάς και της ψυχής του.

Ο Μπάμπης ξεκίνησε να μαθαίνει νταούλι δίπλα στον δάσκαλό του Λάμπη Ελευθεριάδη, επίσης στον Μορφωτικό Ποντιακό Σύλλογο του Κορινού  ‘’Εύξεινο Πόντο’’ σε ηλικία μόλις 6 ετών. Το ερέθισμα για να ασχοληθεί  με το νταούλι ήταν οι παππούδες του, αλλά και από  την  συνεργασία του με τον αδερφό του Λευτέρη που κοντά του έχει αμέτρητες ώρες μελέτης.

Τα τελευταία χρόνια έχει καθιερωθεί και στο τραγούδι με πολλές δυνατότητες και αρκετά ελπιδοφόρα στοιχεία. Έχει  συνεργαστεί  με πολλούς καλλιτέχνες του Ποντιακού καλλιτεχνικού χώρου ως «νταουλτσής» όμως βασικός συνεργάτης του είναι ο αδερφός του.


Εκτός όμως από καλλιτέχνες, τα αδέρφια ασχολούνται και  με τη μετάδοση των γνώσεων τους στη λύρα και στο νταούλι αντίστοιχα, σε τμήματα εκμάθησης σε όλη την Πιερία.

Η συνταγή της επιτυχίας όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν είναι, το μεράκι τους και η αγάπη για την ποντιακή μουσική, σε συνδυασμό με την αγάπη του κόσμου που τους στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια.

 
Στο βίντεο που ακολουθεί, απολαύστε την νέα επιτυχία: 


Σχόλια

  1. Κατά το αρχαίο "πάντων εστί αρχή", εύχομαι η πρώτη σας δουλειά να είναι η αρχή για μια σπουδαία καριέρα. Η ποιότητα και ο σεβασμός στη μουσική να είναι επίσης οδηγός σας. Καλή αρχή φίλοι μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού