Τι συμβαίνει με την Τουρκία;

Στρατιωτικά ελικόπτερα στην Ειδομένη – Καταδρομείς στα νησιά – Νέες τουρκικές παραβιάσεις – Σκηνικό κλιμάκωσης έντασης μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας;

- Νέες παραβιάσεις των Τούρκων πάνω από ελληνικά νησιά
- Ενεργοποιήθηκε η αεράμυνα σε συγκεκριμένη περιοχή
- Μυστική ανάπτυξη δυνάμεων καταδρομών
- Πολεμικά ελικόπτερα πάνω από την Ειδομένη
- Ενεργοποίηση της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης

Η ελίτ των ενόπλων δυνάμεων από το πρωί βρίσκεται σε ετοιμότητα και διενεργεί άσκηση στα βόρεια σύνορα με τα Σκόπια, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο στην περιοχή Χίου – Οινουσών.

Ξαφνικά και ενώ εδώ και τρεις ημέρες οι Τούρκοι μοιάζουν να αυξάνουν το βαθμό πίεσης με συνεχείς και πολλαπλές προκλήσεις το πρωί διατάσσεται η δύναμη ταχείας αντίδρασης βορείου τομέα του Στρατού, γνωστή και ως δύναμη “Δ” να ξεκινήσει άσκηση ετοιμότητας, ενώ ταυτόχρονα διατάχθηκε και η ενεργοποίηση της αεράμυνας στην περιοχή όπου οι Τούρκοι καθημερινά προβαίνουν σε προκλητικές ενέργειες, την ίδια ώρα διατάχθηκαν ασκήσεις από τις μονάδες της 96 ΑΔΤΕ οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εκτέλεση Βολών Πυροβολικού Μάχης και Αντιαεροπορικού Πυροβολικού.
 

Ωστόσο οι κινήσεις αυτές δεν είναι οι μόνες. Σύμφωνα με το Onalert η νησίδα Παναγιά είχε στελεχωθεί τις τελευταίες ημέρες με καταδρομείς, λόγω της ολοένα αυξανόμενης τουρκικής προκλητικότητας (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Δεν είναι η πρώτη φορά που η ελληνική πλευρά απαντά με άσκηση ετοιμότητας στην τουρκική προκλητικότητα, ωστόσο, αυτή τη φορά το μείγμα είναι διαφορετικό.


Οι Τούρκοι επιλέγουν μια στιγμή κατά την οποία έχει αναπτυχθεί ΝΑΤΟική δύναμη στην περιοχή του Αιγαίου, θέλοντας προφανώς να δείξουν ότι τη διεκδικούν, ενώ παρά την ανάπτυξη ελληνικών δυνάμεων και τη διενέργεια ασκήσεων δεν “ρίχνουν” τους ρυθμούς. Αντίθετα μετά την εξαπλή χθεσινή παραβίαση, σήμερα επέλεξαν να στείλουν τέσσερις φορές, ξανά πάνω από τη νήσο Παναγιά πολεμικά αεροσκάφη.

Μάλιστα από χθες οι Τούρκοι πιλότοι άρχισαν ξανά να εμπλέκονται σε αερομαχίες με τα ελληνικά μαχητικά που σπεύδουν να τους αναχαιτίσουν.


Αυτό που προκαλεί πάντως ιδιαίτερη εντύπωση και ενώ είναι δικαιολογημένη ίσως η αντίδραση προς ανατολάς, είναι η διαταγή ανάπτυξης δυνάμεων στα βόρεια σύνορα και μάλιστα μια ανάσα απ' το φράκτη στην Ειδομένη με ελικόπτερα του Στρατού να πετούν στην περιοχή και χερσαίες δυνάμεις να αναπτύσσονται.



Η ανάπτυξη δυνάμεων μόνο για ψυχολογικούς και λόγους τόνωσης του ηθικού των κατοίκων μοιάζει τουλάχιστον υπερβολική καθώς σε καμία περίπτωση δεν απειλείται η ελληνική επικράτεια από τις σκοπιανές δυνάμεις, ενώ το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών εύκολα μπορεί να τονωθεί με την ενίσχυση της παρουσίας της αστυνομίας. Η κίνηση αυτή δημιουργεί αρκετά ερωτήματα για τους στόχους της, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι τώρα μετά βίας έβλεπε κανείς επέμβαση ακόμη και της ΕΛ.ΑΣ. στα επεισόδια που δημιουργούνταν από μετανάστες και πρόσφυγες στη μεθόριο με τους Σκοπιανούς, ακόμη και όταν κατά χιλιάδες επιχείρησαν να διέλθουν παράνομα τα σύνορα....
Τα παραπάνω ερωτήματα απευθύνονται πρώτα απ' όλους στον ίδιο τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ο οποίος φρόντισε να φορέσει παραλλαγή για να δείξει... ετοιμοπόλεμος (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού