ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ.

Για τη μικρή Φίντα, ο κόσμος όλος είναι η σωσίβια αλληλεγγύη που βρήκε στο κτήμα Ηρακλής στην Πιερία



Από τη μικρή Φίντα, με αγάπη

Στα ριζά των βουνών των Μουσών, των Πιερίων, 200 Σύριοι πρόσφυγες, άνδρες, γυναίκες και παιδιά, έχουν στήσει την προσωρινή, ασφαλή ζωή τους, ανάμεσα στα κιόσκια και τις παιδικές χαρές του κτήματος Ηρακλή.


Μαζί με τους αλληλέγγυους της Πιερίας, προσπαθούν να αφήσουν πίσω τους τον τρόμο του πολέμου, φροντίζοντας ιδιαίτερα για τα παιδιά, που τραγούδησαν και τράβηξαν κουπί με τον Οδυσσεβάχ (χάρη στο θέατρο ΠΗΓΑΣΟΣ), που, μαζί με τις αλληλέγγυες του Πανελλήνιου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, έπαιξαν παιχνίδια, χόρεψαν χορούς και ζωγράφισαν τον κόσμο όπως τον είδαν στο φευγιό τους κι όπως τον βρήκαν στον φιλόξενο τόπο μας.
Τώρα, ως συνέχεια των δράσεων του Παμπιερικού Συντονιστικού για τους πρόσφυγες, έχουν στήσει οι ίδιοι και λειτουργούν τέσσερα τμήματα εκμάθησης της Αραβικής, της Αγγλικής και της Ελληνικής γλώσσας.

Μικροί και μεγάλοι προσπαθούν να κάνουν πιο όμορφη και πιο δημιουργική  τη "ζωή στο αντίσκηνο", με την προσδοκία ότι το μεγάλο αυτό ταξίδι της προσφυγιάς θα βρει επιτέλους την Ιθάκη του.




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς