Χρηματοδότηση του ιβάν Σαββίδη στην σχολή φιλοσοφικής του ΑΠΘ για την ίδρυση μελέτης του Ποντιακού και Ρωσικού Πολιτισμού.

Ο Ιβάν Σαββίδης παρευρέθηκε σήμερα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο  Θεσσαλονίκης, όπου θα χρηματοδοτήσει την δημιουργία τμήματος ποντιακών σπουδών στο Ίδρυμα.


 Η συνεργασία του ΑΠΘ με το φιλανθρωπικό ίδρυμα "Ιβάν Σαββίδης", αφορά την προώθηση δράσεων εκπαιδευτικού, ερευνητικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, ενώ ανακοινώθηκε και υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών για την ίδρυση δύο επώνυμων εδρών στη Φιλοσοφική Σχολή του ΑΠΘ, με τη μία να αφορά τη μελέτη του Ποντιακού Ελληνισμού και τη δεύτερη τη Ρωσική Γλώσσα και τον Πολιτισμό.


Καθ΄ όλη τη διάρκεια της παρουσίας του στο Αριστοτέλειο, ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ιδιαίτερα ευδιάθετος. Μεταξύ άλλων, σε μία αποστροφή του λόγου του, είπε χαμογελαστός πως "παρότι φιλοξενούμενος στη χώρα, προωθώ αυτές τις ενέργειες", με την ατάκα του να θυμίζει τις θέσεις ανθρώπων του Ολυμπιακού (σ.σ τον είχαν χαρακτηρίσει φιλοξενούμενο) και να προκαλεί το γέλιο των παρευρισκομένων.

O κύριος Σαββίδης ανέφερε ακόμα: “Πάντα ήθελα το ίδρυμα μας να συνεργαστεί με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο ρόλος μας είναι πολύ απλός και αυτός είναι να πληρώνουμε εγκαίρως τα έξοδα. Ο προϋπολογισμός μας είναι ανοιχτός και θα καλύψουμε ό,τι έξοδα υπάρχουν.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια ωστόσο υπήρχε μεγάλη ανάγκη οικονομικής συνεργασίας. Γι' αυτό, ορίζουμε αυτές τις έδρες. Όσοι περισσότεροι Έλληνες γίνουν ποιοτικοί φορείς της ρωσικής γλώσσας τόσες περισσότερες ευκαιρίες θα έχουν.

Το ίδιο κάνουμε και στη Ρωσία, στο Πανεπιστήμιο του Ροστόφ με το οποίο υπογράψαμε πρόσφατα νέα συνεργασία με έδρες που αφορούν την ελληνική γλώσσα”.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού