Έφυγαν οι πρόσφυγες από την Χράνη.

Του Γιώργου Οικονομίδη.

ΤΟΥΣ ΠΗΡΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΙΝΟΥ ΚΑΙ ΔΕΚΑΠΛΑΣΙΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΠΛΑ.



Μοιάζει σαν «Κρητική βεντέτα». Μετά από τον σάλο που προκλήθηκε από την εγκατάσταση των λαθρομεταναστών σε παραλιακό ξενοδοχείο του Κορινού Πιερίας, όπου λίγες ημέρες αργότερα απομακρύνθηκαν, τώρα η κυβέρνηση ωσάν να «εκδικείται» την «νίκη» των Πιεριέων για την απομάκρυνση των ταλαίπωρων αυτών ανθρώπων, ετοιμάζει –σύμφωνα με πληροφορίες μας- εισβολή τριών περίπου χιλιάδων λαθρομεταναστών στο εγκαταλελειμμένο Γερμανικό εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας ΚΟΡΤΑΓΚ μέσα στον παραθαλάσσιο Κορινό.


Πέραν τούτου όμως, σήμερα το πρωΐ του Σαββάτου 21 Μαΐου 2016, και κάτω από ασταμάτητη βροχή, ο καταυλισμός τής Νέας Χράνης Πιερίας άδειασε όπου και με λεωφορεία μεταφέρθηκαν οι άνθρωποι αυτοί σε καταυλισμό τής Σίνδου Θεσσαλονίκης.


Ο καταυλισμός της Χράνης θεωρήθηκε ώς ένας από τους καλύτερους και με ανθρώπους που δεν δημιούργησαν ιδιαίτερα προβλήματα. Το συγκινητικό είναι ότι, φεύγοντας από τον χώρο αυτόν, οι φιλοξενούμενοι τοποθέτησαν χειρόγραφο ευχαριστήριο μήνυμα στο συρματόπλεγμα ευχαριστώντας τους Έλληνες για την φιλοξενία τους.




“Thank you People of Greece. The History Will Remember your Housing”

Ευχαριστούμε Έλληνες. Η Ιστορία θα θυμάται την φιλοξενία σας.

Υπάρχουν και οι ευγνώμονες φιλοξενούμενοι στην όλη ιστορία.


Γιώργος Οικονομίδης


www.Pieria.tv

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού