Η Ειδομένη πριν... και μετά την επιχείρηση της αστυνομίας. Εντυπωσιακές φωτογραφίες!!!

Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε η επιχείρηση της Αστυνομίας για την μεταφορά των χιλιάδων προσφύγων που επί μήνες είχαν καταλύσει στην Ειδομένη, στα διάφορα κέντρα φιλοξενίας ανά την Περιφέρεια. Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε στην δημοσιότητα τις φωτογραφίες που απεικονίζουν το... πριν και το μετά.



Η επιχείρηση της Αστυνομίας στην Ειδομένη μπορεί να είχε δημιουργήσει αντιδράσεις, κυρίως όσον αφορά στην "κάλυψη" από τα ΜΜΕ, (αφού είχαν απομακρυνθεί από το σημείο όλοι οι δημοσιογράφοι πλην της ΕΡΤ και του Αθηναίκού Πρακτορείου), ωστόσο ευτυχώς όλα κύλησαν ομαλά.

Κάτι που ήταν και ο μεγάλος στόχος Αστυνομίας και Πολιτείας, μιας και η πολύμηνη παραμονή χιλιάδων προσφύγων στο σημείο θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στην εξέλιξη της επιχείρησης.


Οι αεροφωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. δείχνουν την ομολογουμένως πολύ καλή δουλειά που έχει γίνει στην περιοχή με τις εικόνες του... μετά να μην θυμίζουν σε τίποτα την πρότερη κατάσταση, όταν οι πρόσφυγες ζούσαν σε αντίξοες συνθήκες κυριολεκτικά στο χώμα.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού