Μια νέα προπονητική μέθοδο σε συνδυασμό με τα αμπέλια, ανέπτυξε η τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου ''Νεφέλες''.

Για την ανάδειξη του τοπίου των Αμπελώνων της Πιερίας η Γυναικεία Ομάδα Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» «προπονείται» στον Οινοποιητικό Αμπελώνα του κ. Αδάμου στην Πύδνα.



 Μια νέα προπονητική μέθοδο που ακούει στον όνομα «κορφολόγημα αμπελιού» ανέπτυξε η τεχνική ηγεσία της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου της Πιερίας «Νεφέλες» με την συνδρομή του οινοπαραγωγού κ. Γιώργου Αδάμου και την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, με σκοπό την ανάδειξη του τοπίου των Αμπελώνων της Πιερίας.

Η καινούργια αυτή τεχνική προπονητική μέθοδος αποτελεί μια μορφή αερόβιας προπόνησης, χαμηλής έντασης, που έχει ως σκοπό την ανάληψη ή αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής κατάστασης μετά από έντονη (μυϊκή) εργασία των αθλητριών καθ’ όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου, διατηρώντας τη φόρμα τους και ενεργοποιώντας το καρδιαγγειακό σύστημα.

Η νέα μέθοδος έλαβε χώρα στον οινοποιητικό αμπελώνα του κ. Αδάμου στην Πύδνα Οι ποδοσφαιρίστριες βρέθηκαν στο «γήπεδο» με την προβλεπόμενη ενδυμασία της προπόνησης όπου μέσα σ’ ένα ευχάριστο κλίμα και έχοντας την τεχνική επίβλεψη και καθοδήγηση του κ. Αδάμου, οι αθλήτριές εκτέλεσαν άψογα όλες τις κινήσεις ώστε να πετύχουν την άριστη διαμόρφωση των πρέμνων, συμμετέχοντας έτσι σε μια μοναδική βιωματική εμπειρία.

Όμως το δημώδες άσμα για το αμπέλι μάλλον πρέπει να είχε στο νου του ο έμπειρος αμπελοκαλλιεργητής κ. Γιώργος Αδάμος, όταν ανέλαβε να δείξει τεχνικά την νέα προπονητική μέθοδο και έβαζε μέσα στον οινοποιητικό του αμπελώνα για προπόνηση τη γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Πιερίας «Νεφέλες». Το τραγούδι στον τελευταίο στίχο του λέει χαρακτηριστικά: «Βάλε κορίτσια ανύπαντρα να με κορφολογήσουν» και αποτελεί μια από τις οδηγίες που έδινε το Αμπέλι στο αφεντικό του για το πώς θα το κάνει να καρπίσει και έτσι να γλυτώσει το πούλημα.

Στην πραγματικότητα και η δράση αυτή είχε ως σκοπό να λειτουργήσει προωθητικά για την ανάπτυξη της βιωματικής ευαισθητοποίησης των επισκεπτών της περιοχής στην αγροτική και πολιτισμική δραστηριότητα των Πιεριέων. Όπου συγκεκριμένα οι Πιερικοί Αμπελώνες μπορούν να αποτελέσουν μονάδες στις οποίες η γεωργική δραστηριότητα μπορεί να συνιστά και ψυχαγωγική δραστηριότητα προσφέροντας μια ξεχωριστή εμπειρία για τον επισκέπτη.

Η συμμετοχή της Γυναικείας Ομάδας Ποδοσφαίρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Σωματείου της Πιερίας «Νεφέλες» είχε ως σκοπό να συμβάλει στην ανάδειξη της αγροτουριστικής δυναμικής της Πιερίας. Παράλληλα θέλανε με αυτόν τον τρόπο να τονώσουν το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό και πιο συγκεκριμένα για το γυναικείο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο σε μια δύσκολη περίοδο μέσα στην δίνη της οικονομικής κρίσης.

Όσο αφορά τη γεωπονική επιστήμη, το κορφολόγημα είναι ένα είδος χλωρού κλαδέματος, το οποίο αποτελεί μια σημαντική εργασία του αμπελουργού κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και γίνεται αμέσως μετά το δέσιμο των σταφυλιών που έχει ως σκοπό να σταματήσει την ανεξέλεγκτη βλάστηση και να ενισχύσει την ανάπτυξη των σταφυλιών.

Η όλη εκδήλωση είχε την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και είχε ως στόχο την ανάδειξη των Πιερικών Αμπελώνων ως τόπων διοργάνωσης βιωματικών δράσεων, όπου ο επισκέπτης συμμετέχει στις καλλιεργητικές φροντίδες που οδηγούν στην παραγωγή του προϊόντος, δημιουργώντας μια νέα σύγχρονη μορφή Αμπελώνα που συνδυάζεται με την τουριστική εμπειρία.

Είναι βέβαιο πως τέτοιες εκδηλώσεις, με την ανάπτυξη «νέων προπονητικών μεθόδων», αποτελούν τον καλύτερο οδηγό για να διατηρηθεί ακμαίο το ηθικό της ομάδας, συμβάλλει σε σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια ανάδειξης του γυναικείου ποδοσφαίρου αλλά προπαντός έχει άμεση σχέση με την ανάπτυξη νέων τουριστικών προϊόντων που μπορούν να βοηθήσουν στην επίτευξη της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στην Πιερία.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς