Brexit - “Σκοτωμός” στην ΕΕ για το ποιος θα διαπραγματευτεί τους όρους της βρετανικής αποχώρησης.

- Τουσκ: Διαζύγιο με τη Βρετανία ακόμη και εντός της ημέρας - Έκτακτη Σύνοδος τον Σεπτέμβρη στη Μπρατισλάβα
- Ψήφισμα της Ευρωβουλής ζητά την άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων αποχώρησης της Βρετανίας
- Η πρώτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά το βρετανικό δημοψήφισμα
- Κάμερον: δεν θα γυρίσουμε την πλάτη στην Ευρώπη - Αυτές οι χώρες είναι σύμμαχοι και φίλοι μας
- Σκληρή γλώσσα από τον Γιούνκερ και επεισόδιο με Φάρατζ: Γιατί με χειροκροτάτε; Εκπλήσσομαι που είστε εδώ, εσείς θέλατε να φύγετε, είπε
- Μέρκελ προς Λονδίνο: Θα τα καταφέρουμε και χωρίς εσάς, ξεχάστε τα προνόμια, αποφασίσατε να φύγετε από την "οικογένεια"



Από τη στιγμή που η Βρετανία ψήφισε Brexit, η Ευρωπαϊκή Ένωση φαίνεται πως θέλει να απαλλαγεί μια ώρα αρχύτερα. Και απαιτεί σε κάθε τόνο και με κάθε τρόπο να ενεργοποιήσει το Λονδίνο το συντομότερο το άρθρο 50 της Συνθήκης της Λισσαβώνας, το οποίο προβλέπει τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν για την οριστική αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για το Brexit με... "σάρκα και οστά" δηλαδή. Ο Γιούνκερ μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο το είπε ξεκάθαρα. Το ίδιο και η Μέρκελ στην ομιλία της στη γερμανική Βουλή. Και σαν "κερασάκι" στην τούρτα ήρθε και το ψήφισμα της Ευρωβουλής που ζητά άμεση έναρξη των διαπραγματεύσεων για το διαζύγιο.

Η συνεδρίαση στο Ευρωκοινοβούλιο τα είχε όλα: καυγά ανάμεσα στον Γιούνκερ και τον Νάιτζελ Φάρατζ, τον εθνικιστή Βρετανό ευρωβουλευτή υπέρμαχο του Brexit, καρφιά του προέδρου της Κομισιόν προς τον Κάμερον, "φωνές" από τη Μαρίν Λε Πεν που δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη και τα δάκρυα του απερχόμενου Βρετανού Επιτρόπου Λόρδου Τζόναθαν Χιλ.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς