Δημοπρασία για εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής στην Παραλία Κορινού.


Την Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα  και ώρα 11.00-12.00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Δημαρχείο) και στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ενώπιον της αρμόδιας οικονομικής επιτροπής, θα διεξαχθεί δημοπρασία για εκμίσθωση θαλασσίων μέσων αναψυχής, ,ομπρελών, ανακλίντρων (ξαπλωστρών), λειτουργία τροχηλάτου αναψυκτηρίου(καντίνα) σε τμήματα αιγιαλού -παραλίας, στον Οικισμό Ολυμ. Ακτής, την Τ.Κ Παραλίας, τη Δ.Κ. Κορινού, τη Δ.Κ. Καλλιθέας και Δ.Κ. Περίστασης του Δήμου Κατερίνης.

Όσον αφορά τον Κορινό οι θέσεις είναι οι παρακάτω:



Τρόπος Διενέργειας της Δημοπρασίας

 Η δημοπρασία είναι φανερή και προφορική, διεξάγεται δε κατά την ορισθείσα ημέρα και ώρα που αναφέρεται παρακάτω. Η δημοπρασία μπορεί να συνεχιστεί και πέραν της οριζόμενης στη διακήρυξη ώρας, εφ' όσον εξακολουθούν άνευ διακοπής οι προσφορές.

Για τη συνέχιση της δημοπρασίας και πέραν της οριζόμενης ώρας αποφασίζει η Επιτροπή, η απόφαση της οποίας καταχωρείται στα πρακτικά. Οι προσφορές των πλειοδοτών αναγράφονται στα πρακτικά κατά σειρά εκφωνήσεως μετά του ονοματεπωνύμου του πλειοδότη.

Πάσα προσφορά είναι δεσμευτική δια τον εκάστοτε πλειοδοτούντα, η δέσμευση δε αύτη μεταφέρεται αλληλοδιαδόχως από τον πρώτο στους ακόλουθους και επιβαρύνει οριστικώς τον τελευταίο πλειοδότη.

 Αν κάποιος πλειοδοτεί για λογαριασμό άλλου, οφείλει να δηλώσει τούτο προς την επί της δημοπρασίας επιτροπή, προ της ενάρξεως του συναγωνισμού, παρουσιάζοντας και το προς τούτο νόμιμο πληρεξούσιο έγγραφο ή εξουσιοδότηση με θεώρηση γνησίου υπογραφής, αλλιώς θεωρείται ότι μετέχει για δικό του λογαριασμό.

Η απόφαση της επί της δημοπρασίας επιτροπής περί αποκλεισμού ενδιαφερομένου να συμμετάσχει 7 στη δημοπρασία, επειδή δεν πληροί τους υπό της οικείας διακηρύξεως προβλεπόμενους όρους, αναγράφεται στα πρακτικά.

Κατώτατο όριο της πρώτης προσφοράς

Το κατώτατο όριο της πρώτης προσφοράς ορίζεται:

Για τους χώρους αιγιαλού-παραλίας, στην Παραλία Κορινού Δ.Κ. Κορινού 10,00 €/τ.μ.

Για τις θέσεις των 15 τ.μ. για την τοποθέτηση καντινών 1.000 €

Εγγυητής

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται να παρουσιάσει αξιόχρεο εγγυητή, ο οποίος θα υπογράψει τα πρακτικά της δημοπρασίας, καθιστάμενος αλληλεγγύως και σε ολόκληρο υπεύθυνος μετ’ αυτού για την εκπλήρωση των όρων της σύμβασης.

Δικαίωμα αποζημίωσης

Ο τελευταίος πλειοδότης δεν αποκτά δικαίωμα για αποζημίωση λόγω μη έγκρισης των πρακτικών της δημοπρασίας από το αρμόδιο όργανο του Δήμου ή της διοικητικής αρχής που έχει αντίστοιχη αρμοδιότητα.

Σύμβαση

Ο τελευταίος πλειοδότης υποχρεούται όπως εντός δέκα ημερών από την κοινοποίηση, που ενεργείται με αποδεικτικό παραλαβής, της απόφασης της διοικητικής αρχής (Οικονομική Επιτροπή) περί κατακυρώσεως ή εγκρίσεως του αποτελέσματος της δημοπρασίας, να προσέλθει μαζί με τον εγγυητή του για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης, άλλως και η κατατεθείσα εγγύηση καταπίπτει υπέρ του δήμου χωρίς δικαστική παρέμβαση.

Ενεργείται δε αναπλειστηριασμός εις βάρος του και του εγγυητή του, οι οποίοι ευθύνονται για το μεγαλύτερο τυχόν οικονομικό αποτέλεσμα της δημοπρασίας από αυτό της προηγούμενης. Μετά το πέρας της παραπάνω προθεσμίας των δέκα ημερών η σύμβαση θεωρείται ότι καταρτίστηκε οριστικά.

Διάρκεια εκμίσθωσης

Η διάρκεια της εκμίσθωσης ορίζεται από της υπογραφή της σύμβασης έως την 31/12/2018.

Προθεσμία καταβολής του μισθώματος

Το μίσθωμα αφορά το τρέχον έτος. Το ποσό καταβάλλεται εφάπαξ ως εξής : - Με την υπογραφή του συμφωνητικού θα καταβληθεί από το μισθωτή ποσοστό 30% επί του συνολικού μισθώματος υπέρ του ελληνικού δημοσίου και ποσοστό 70% επί του συνολικού μισθώματος στον Ο.Τ.Α.

Εγγύηση συμμετοχής

 Ουδείς είναι δεκτός στην δημοπρασία, αν δεν προσαγάγει, για την συμμετοχή του στη δημοπρασία, ως εγγύηση στην επιτροπή διενεργείας της δημοπρασίας, γραμμάτιο συστάσεως Παρακαταθήκης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητική επιστολή αναγνωρισμένης Τράπεζας ή βεβαίωση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων περί παρακαταθέσεως σε αυτό από αυτόν που επιθυμεί να λάβει μέρος στην δημοπρασία ή άλλου ο οποίος ενεργεί για λογαριασμό του διαγωνιζομένου, ομολογιών Δημοσίου, Τραπέζης, ή Οργανισμού κοινής ωφελείας, που αναγνωρίζεται για εγγυοδοσίες, ποσό ίσο προς το ένα δέκατο (1/10), του οριζόμενου ελάχιστου ορίου πρώτης προσφοράς της διακήρυξης που θα αντικατασταθεί μετά την υπογραφή της σύμβασης με άλλη ποσού ίσου με το ανωτέρω ποσοστό επί του μισθώματος που επιτεύχθηκε, η οποία θα επιστραφεί μετά τη λήξη της μισθωτικής περιόδου και την παράλληλη εξόφληση του μισθώματος.

Υποχρεώσεις μισθωτή

Ο μισθωτής υπόκειται στις υποχρεώσεις του Ν.2971/2001, στους όρους και τις προϋποθέσεις της αριθ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017-ΦΕΚ/Β/12-05-2017, των Υπ. Εσωτερικών- Οικονομικών- Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΚΥΑ περί « Καθορισμού όρων ,προϋποθέσεων, τεχνικών θεμάτων, αναγκαίων λεπτομερειών και διαδικασιών για την παραχώρησης απλής χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης μεγάλων λιμνών και πλεύσιμων ποταμών». Απαγορεύεται η ανέγερση κάθε είδους κτίσματος ή τοποθέτηση κατασκευάσματος που συνδέεται σταθερά με το έδαφος (πάκτωση με σκυρόδεμα, τσιμεντοστρώσεις, πλακοστρώσεις, επιχωματώσεις κλπ.) καθώς και η τοποθέτηση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων, αυτοκινήτων κλπ.. 

Η τοποθέτηση σχετικών ενημερωτικών πινακίδων επιβάλλεται να γίνει εκτός των κοινόχρηστων χώρων. Στο πλαίσιο των υποχρεώσεων τους εντάσσεται και η χρήση υλικών εναρμονισμένων με το περιβάλλον σύμφωνα με το συνημμένο παράρτημα της ανωτέρω ΚΥΑ. Ο ενοικιαζόμενος χώρος θα είναι ελεύθερος, χωρίς περιορισμούς. Σε καμία περίπτωση, δεν θα παραβιάζεται ο κοινόχρηστος χώρος του αιγιαλού και δεν επιτρέπεται ουδεμία εγκατάσταση, μονίμου χαρακτήρα, πάνω στους κοινόχρηστους χώρους, καθώς επίσης και η διέλευση τροχοφόρων. Επίσης σε ευδιάκριτα σημεία θα τοποθετηθούν δύο (2) κυκλικά σωσίβια με σχοινί και φορητό φαρμακείο για παροχή βοήθειας αν χρειαστεί. 

Η μέγιστη κάλυψη χρήσης να μην υπερβαίνει το 50% του μεταβιβαζόμενου χώρου , ώστε να υπάρχουν οριζόντιοι και κάθετοι διάδρομοι τουλάχιστον ενός (1) μέτρου και ελεύθερη λωρίδα κατά μήκος της ακτής πλάτους πέντε (34) μέτρων για την ελεύθερη κίνηση των λουόμενων και την αποφυγή ατυχημάτων. 

Δε θα περιφραχθεί ο κοινόχρηστος χώρος και θα εξασφαλίζεται από πλευράς υγιεινής, αισθητικής και ρύπανσης ή αλλοίωσης του περιβάλλοντος. Ο μισθωτής είναι συνυπεύθυνος με τον Δήμο, στις υποχρεώσεις του άρθρου 10 της ανωτέρω ΚΥΑ. Απαγορεύεται ρητά η τοποθέτηση ομπρελών και καθισμάτων εκτός των ορίων της μίσθωσης. Μετά το τέλος της περιόδου χρήσης θα πρέπει να απομακρύνονται όλες οι κατασκευές. 

Συμφωνείται απερίφραστα, ότι ο Δήμος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για πιθανές καταστροφές που θα προκαλέσει ισχυρή κυματαγωγή ή άλλο φυσικό φαινόμενο στην περιουσία του μισθωτή. Ο μισθωτής αναλαμβάνει την υποχρέωση μετά το πέρας της περιόδου χρήσης, να προχωρήσει στην απομάκρυνση οποιουδήποτε στοιχείου που έχει εγκατασταθεί από την περιοχή που του έχει παραχωρηθεί και να παραδώσει το σημείο στην κατάσταση που το παρέλαβε.

Λήξη σύμβασης

Ο μισθωτής υποχρεούται με τη λήξη της μίσθωσης, να παραδώσει το μίσθιόν στην κατάσταση στην οποία το παρέλαβε, διαφορετικά ευθύνεται σε αποζημίωση.

Αναμίσθωση – Υπεκμίσθωση

Σιωπηρή αναμίσθωση, ως και υπεκμίσθωση του μίσθιου από τον μισθωτή απαγορεύεται απολύτως.

Ευθύνη Δήμου

Ο Δήμος δεν ευθύνεται έναντι του μισθωτού, για την οποία (κατάσταση) συμπεραίνεται ότι έχει λάβει γνώση αυτός, ούτε για την ύπαρξη οποιασδήποτε δουλείας επί του κτήματος, ούτε υποχρεούται σε επιστροφή ή μείωση του μισθώματος ή και λύση της σύμβασης άνευ αποχρώντος λόγου.

Άλλες διατάξεις

- Στη δημοπρασία γίνονται δεκτοί όσοι δεν είναι οφειλέτες προς τον Δήμο Κατερίνης. - Για τη συμμετοχή στην δημοπρασία απαιτούνται τα παρακάτω:

● Αστυνομική Ταυτότητα του συμμετέχοντος και του εγγυητή του

● Εγγυητική επιστολή (όπως αναφέρεται στο σχετικό άρθρο )

● Ενημερότητα μη οφειλής προς το Δήμο του συμμετέχοντος και του εγγυητή του

● Όσοι ενδιαφέρονται να μισθώσουν αιγιαλό για θαλάσσια μέσα αναψυχής , προσκομίζουν τα έγγραφα της Λιμενικής Αρχής που προβλέπονται στην παρ.3 του άρθρου 22 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα με αριθμ.20 « Ταχύπλοα (ταχυκίνητα) σκάφη και λοιπά θαλάσσια μέσα αναψυχής »

● Όσοι ενδιαφέρονται να μισθώσουν αιγιαλό για καντίνα , προσκομίζουν την κατάλληλη άδεια λειτουργείας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 14 της αριθ . ΚΥΑ ΔΔΠ0007378/0454ΒΕΞ2017- ΦΕΚ1636/Β`/12-05-2017, των Υπ. Εσωτερικών- Οικονομικών- Περιβάλλοντος και Ενέργεια - Δικαίωμα ένστασης κατά του αποτελέσματος της δημοπρασίας έχουν όσοι έλαβαν μέρος σε αυτήν εντός 48 ωρών από την λήξη της δημοπρασίας

Επανάληψη της δημοπρασίας

Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται οίκοθεν από τον δήμαρχο εάν δεν παρουσιάσθηκε κατ' αυτήν πλειοδότης. Η δημοπρασία επαναλαμβάνεται κατόπιν αποφάσεως του δημοτικού συμβουλίου όταν:

α) το αποτέλεσμα αυτής δεν εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή ή το δημοτικό συμβούλιο ή την αρμόδια Διοικητική αρχή λόγω ασύμφορου του επιτευχθέντος αποτελέσματος ή σφάλματος στη διενέργεια της δημοπρασίας

β) μετά την κατακύρωση της δημοπρασίας, ο τελευταίος πλειοδότης και ο εγγυητής του αρνούνται να υπογράψουν τα πρακτικά, ή τη σύμβαση μίσθωσης επίσης όταν μετά την κοινοποίηση στον τελευταίο πλειοδότη της εγκριτικής επί του αποτελέσματος της δημοπρασίας αποφάσεως δεν προσέλθει αυτός εμπροθέσμως για την σύνταξη και υπογραφή της σύμβασης.

Στην περίπτωση (β) η δημοπρασία, επαναλαμβάνεται εις βάρος του τελευταίου πλειοδότη και του εγγυητή αυτού, ως ελάχιστον δε όριο προσφοράς ορίζεται το επ' ονόματι τούτου κατακυρωθέν ποσόν, δυνάμενο να μειωθεί με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού