Προβλέπεται η κοπή ή το κλάδεμα των δέντρων σε κοινόχρηστους χώρους χωρίς άδεια;

Καταγγέλθηκε στο korinosnews  ότι σήμερα κάτοικος Κορινού προέβει σε υλοτομία πιθανώς παράνομη από την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού Κορινού.

Η φωτογραφία είναι από το site ai-vres.blogspot.com
Διερωτάται ο καταγγέλλων ο οποίος ζήτησε να διατηρήσουμε την ανωνυμία του, αν ο συγκεκριμένος κύριος έχει έλαβε άδεια από το δασαρχείο ή άλλη υπηρεσία;




Παρακάτω υπενθυμίζεται τι προβλέπεται για την κοπή ή κλάδεμα δέντρων σε δημόσιους κοινόχρηστους χώρους:

ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ


Στο Ν. 4495/2018 (ΦΕΚ 167/Α/3-11-2017) στο άρθρο 29 που αναφέρεται στις άδειες εργασιών μικρής κλίμακας στην περίπτωση ζ) αναφέρει:



ζ) κοπή δένδρων μέσα σε εγκεκριμένα ρυμοτομικά σχέδια ή σε Ζ.Ο.Ε., καθώς και σε οικισμούς προϋφιστάμενους του ν.δ. 17.7.1923 (Α΄ 223) και οικισμούς οριοθετημένους με το από 24. 5.1985 π.δ.. 

Ειδικά, για την κοπή δένδρων σε κοινόχρηστο χώρο πόλης ή οικισμού,

Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας

χορηγείται ύστερα από αίτηση, η οποία συνοδεύεται από Τεχνική Έκθεση του αρμόδιου γεωτεχνικού επιστήμονα και της αρμόδιας υπηρεσίας του οικείου δήμου και σχετική απόφαση του αρμόδιου οργάνου του δήμου, με την επιφύλαξη των διατάξεων της δασικής νομοθεσίας,

Σύμφωνα με αυτό έχουν εκδοθεί ήδη άδειες για κοπές δέντρων σε πεζοδρόμια κλπ., μόνο με την τεχνική έκθεση γεωπόνου.


Γι αυτό για να μην έχετε μπλεξίματα με τον νόμο πριν προβείτε σε οποιανδήποτε ενέργεια φροντίστε να έχετε εξασφαλίσει ειδική άδεια.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού