Δήμος Κατερίνης: Συνάντηση του Δημάρχου Σάββα Χιονίδη με τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιο Κυμπουρόπουλο

Σάββας Χιονίδης: «[…]Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι πρότυπο θάρρους και αριστείας[…] Δεσμεύομαι, όπως φτιάξαμε τις πρότυπες για ολόκληρη τη χώρα δομές του ειδικού σχολείου, να βάλω τα δυνατά μου και στη νέα θητεία με την ολοκληρωτική ανάπλαση των πεζοδρομίων στην πόλη να άρω κάθε αντιξοότητα. Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμεΑ». 



Τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη επισκέφτηκε ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Στέλιος Κυμπουρόπουλος, ο οποίος είναι ψυχίατρος, συνιδρυτής του i-Living, του πρώτου ελληνικού οργανισμού ανεξάρτητης διαβίωσης, εκλεγμένο μέλος του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Δικτύου για την Ανεξάρτητη Διαβίωση. 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στο Δημαρχείο συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη διαμόρφωση σχεδίων και πολιτικών, οι οποίες σχετίζονται με τα άτομα με αναπηρίες στην Ελλάδα και ευρύτερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αμέσως μετά έγιναν επί τόπου επισκέψεις, στο Ειδικό Σχολείο Κατερίνης (Νηπιαγωγείο και Δημοτικό), ένα έργο – πρότυπο για όλη την Ελλάδα, στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης, ένα σημαντικό έργο που υλοποίησε ο Δήμος Κατερίνης στον τομέα της Πρόνοιας, το οποίο συμβάλει στην αυτόνομη και ενεργή διαβίωση των ατόμων με αναπηρία στο κοινωνικό και φυσικό περιβάλλον, καθώς και στη Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, όπου έγινε συνάντηση με το Δ.Σ. 

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος: «Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στη θητεία μου ξεχωριστές, μοναδικές. Μια από αυτές ήταν η χθεσινή, που καλωσόρισα στην Κατερίνη και ξενάγησα στο ειδικό δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο του Δήμου μας και στις στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Είναι εκείνες οι στιγμές που νιώθεις ευτυχής γιατί συνομιλείς με έναν άνθρωπο ξεχωριστό, ο Στέλιος είναι πρότυπο θάρρους και αριστείας, αλλά και περήφανος για τα καλά λόγια που ακούς από εκείνον για το έργο σου. Στέλιο σου εύχομαι κάθε επιτυχία και κάθε καλό, αλλά πρωτίστως εύχομαι σε κάθε νέο που αντιμετωπίζει κινητικά ή ειδικά προβλήματα να παίρνει από σένα θάρρος και να γκρεμίζει τα εμπόδια. 

Με τη σειρά μου δεσμεύομαι, όπως φτιάξαμε τις πρότυπες για ολόκληρη τη χώρα δομές του ειδικού σχολείου, να βάλω τα δυνατά μου και στη νέα θητεία με την ολοκληρωτική ανάπλαση των πεζοδρομίων στην πόλη να άρω κάθε αντιξοότητα. 

Σε περιμένουμε, όπως μας υποσχέθηκες, στην έναρξη λειτουργίας των στεγών υποστηριζόμενης διαβίωσης που θα λειτουργήσουν σε λίγους μήνες. Στο Δήμο Κατερίνης, αποδεικνύουμε διαχρονικά, μέσα από ένα οργανωμένο σχέδιο κοινωνικής προστασίας, ότι, η μέριμνα για τη βελτίωση της καθημερινότητας και οι ίσες ευκαιρίες για ένταξη των ΑμεΑ, στην κοινωνική ζωή του τόπου μας, τίθενται στο επίκεντρο. Με κυρίαρχο στοιχείο το σεβασμό στις ανάγκες των ατόμων με αναπηρίες, θα συνεχίσουμε να υλοποιούμε έργα και δράσεις με κοινωνικό πρόσημο και με έμφαση στα δικαιώματα των ΑμεΑ». 

Ο κ. Κυμπουρόπουλος συνεχάρη τον Δήμαρχο, ευχήθηκε καλή συνέχεια στο πολυδιάστατο έργο του, ενώ στον επίλογο της συνάντησης, ο Δήμαρχος Κατερίνης ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο ευρωβουλευτή και σε μία συμβολική ανταλλαγή δώρων πρόσφερε στον κ.Κυμπουρόπουλο, μία έκδοση με θέμα την Κατερίνη. 

Η συνάντηση, ολοκληρώθηκε με επίσκεψη στους χώρους του street food festival, το οποίο συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης στην πλατεία Δημαρχείου. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού