Επίσκεψη στους Μακεδονικούς Τάφους Κορινού από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού

Με την επίσκεψη στους Μακεδονικούς Τάφους Κορινού, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος γνωριμίας με τον Β’ Μακεδονικό Τύμβο ολοκληρώθηκε το ευρύ θεματικό φάσμα δράσεων για παιδιά και ενήλικες, που με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού, το εξάμηνο Δεκεμβρίου 2018 – Μαΐου 2019.



Η επίσκεψη – περιλάμβανε περιήγηση για μικρούς και μεγάλους, διαδραστικό παιχνίδι ανακάλυψης των στοιχείων του εν λόγω αρχαιολογικού χώρου, ενώ τα παιδιά εμπνεύστηκαν και ζωγράφισαν με θέμα τους Μακεδονικούς Τύμβους Κορινού. 

Παράλληλα, συνέταξαν επιστολή που θα αποσταλεί στην «ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε», όπου διατυπώνουν αίτημα για την τοποθέτηση καφέ πινακίδων στην Εθνική οδό, που θα κατευθύνουν κάθε ενδιαφερόμενο στον συγκεκριμένο ιστορικής σημασίας χώρο.



Τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη σε όλους τους συντελεστές, εθελοντές και συμμετέχοντες στην συγκεκριμένη, αλλά και στο σύνολο των δράσεων της δημοτικής βιβλιοθήκης μεταφέρει σε δήλωσή της, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου, η οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και τους φίλους της βιβλιοθήκης μας, οι οποίοι στηρίζουν τις δράσεις της και ιδιαίτερα όλες αυτές που αφορούν τον τόπο μας και κομμάτι της ιστορίας μας. Επιπλέον, ευχαριστούμε από καρδιάς τους εργαζόμενους στο χώρο Σωτήρη Αμανατίδη, Ιορδάνη Ποιμενίδη που μας βοήθησαν με την παροχή πληροφοριών, καθώς και την Εφορία αρχαιοτήτων που μας φιλοξένησε. Αξίζει να σημειωθεί, ό,τι, με την συγκεκριμένη δράση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ένα ευρύ πρόγραμμα πλούσιο σε δημιουργική απασχόληση, ενημερωτικές ημερίδες, εκπαιδευτικές επισκέψεις, και σεμινάρια». 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού