Μαρία Νικολαίδου: Ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και ιδιαίτερα μονογονεικές οικογένειες θα έχουν προτεραιότητα στο Δήμο Κατερίνης

Σε μια κοινωνία, μεγαλύτερη αξία έχει ο πολίτης, ο συνανθρωπός μας και η καλύτερη ποιότητα ζωής του. Όλα ξεκινάνε απ τον πολίτη και καταλήγουν σ αυτόν. 


Η φιλοσοφία που διέπει κάθε μας επιλογή και δράση ως συνδυασμό για το Δήμο Κατερίνης είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική και, για το λόγο αυτό, συναρτημένη με την προάσπιση των ατομικών & κοινωνικών δικαιωμάτων  όλων των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού δίνοντας προτεραιότητα στην ποιοτική αναβάθμιση της ζωής τους. 

Οι παρούσες συνθήκες στο Δήμο Κατερίνης ,όπου οι ευπαθής ομάδες είναι παραμελημένες δεν αφήνουν χώρο σε ψευδαισθήσεις που μόνο ματαιόδοξες πολιτικές ικανοποιούν. 

Οι άνεργοι, οι εργαζόμενες μητέρες και οι οικονομικά ανήμποροι πρέπει και θα είναι πρώτη μας προτεραιότητα. Ιδιαίτερη βαρύτητα θα δοθεί στις μονογονεικές οικογένειες και στο πλήθος των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους. 

Μονογονέας και η ίδια, γνωρίζω τα προβλήματα από πρώτο χέρι και ξέρω πόσο δύσκολο είναι να έχεις συγχρόνως το ρόλο και των δύο γονιών, να είσαι εργαζόμενος και να πρέπει να αντεπεξέλθεις τόσο στα οικονομικά όσο και στη διαχείριση του χρόνου έτσι ώστε να μεγαλώσεις τα παιδιά σου με τον καλύτερο τρόπο χωρίς ελλείψεις στην διατροφή και τη μόρφωσή τους . 

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι, σπουδαιότερος ρόλος της οικογένειας ανεξαιρέτως με τη μορφή που έχει, είναι η υγιής ψυχοκοινωνική ανάπτυξη των μελών της, η ομαλή συμβίωσή τους και η διαμόρφωση υγιούς προσωπικότητας των παιδιών σε όλα τα στάδια της ζωής τους.  Έτσι, ο γονέας που μεγαλώνει μόνος για οποιονδήποτε λόγο τα παιδιά του, πρέπει να έχει την άμεση στήριξη του Δήμου. 

Επιγραμματικά αναφέρω κάποια από τα μέτρα που θα πάρει ο δήμος για τις μονογονεικές οικογένειες. 

Επιπλέον μοριοδότηση για τις διάφορες θέσεις που προκηρύσσονται για τις ανάγκες του δήμου, προτεραιότητα σε δομές του δήμου όπως για παράδειγμα παιδικούς σταθμούς, ελάφρυνση σε δημοτικά τέλη κλπ 

Γιατί, τελικά, αυτό που μετρά δεν είναι μόνον οι δυνατότητες που έχει κανείς και η υποχρέωσή του απέναντι σε προκαθορισμένες αρμοδιότητες αλλά η ανθρωπιά του και η ευαισθησία του να κάνει περισσότερα από αυτά που μπορεί ή του επιβάλλονται για τον πάσχοντα  συνάνθρωπο του. 

Μαρία Νικολαΐδου 

Υπ. Δημοτική Σύμβουλος Κατερίνης 



Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα 

Θανάσης Λιακόπουλος 









Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς