Έτοιμες να λειτουργήσουν έξι νέες αίθουσες διδασκαλίας στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού

- Έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου 

- Σε εξέλιξη η μεταφορά από το παλιό στο νέο διδακτήριο 

Κώστας Κουκοδήμος: «Εργαζόμαστε για τη βελτίωση του επιπέδου των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων μας» 



Ολοκληρώθηκε η ανέγερση του ισόγειου κτιρίου, στο Δημοτικό Σχολείο Κορινού, το οποίο περιλαμβάνει έξι νέες αίθουσες διδασκαλίας και έρχεται να επιλύσει χρόνια στεγαστικά προβλήματα για τη μαθητική κοινότητα της περιοχής. 

Ήδη υπογράφηκε το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής των κλειδιών του κτιρίου, από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Γιάννη Συμεωνίδη, υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, καθώς και από την Μαριάνθη Παπαθανασίου, εκπαιδευτικό – αναπληρώτρια Διευθύντρια Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας. 



Παράλληλα, με τον συντονισμό των συνεργείων από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων Κώστα Γραμματικόπουλο, (ο οποίος μερίμνησε για την επίσπευση των εργασιών προκειμένου να δοθεί προς χρήση το έργο νωρίτερα από τον προκαθορισμένο χρόνο), ξεκίνησε και η μεταφορά από το παλιό στο νέο διδακτήριο, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αύριο, προκειμένου το Διδακτήριο να λειτουργήσει την προσεχή Δευτέρα στις νέες εγκαταστάσεις. Με την ευκαιρία, ο Αντιδήμαρχος εξέφρασε και τις ευχαριστίες του προς τον σύλλογο γονέων και κηδεμόνων, τον διευθυντή, την υποδιευθύντρια του σχολείου, το σύνολο των δασκάλων, οι οποίοι συνέδραμαν στη μεταφορά. 


Την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου εξέφρασε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά: «Οι τεχνικές μας υπηρεσίες παρέδωσαν τα κλειδιά ενός σημαντικού έργου που εξασφαλίζει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαχείρισης και λειτουργικότητας για την συγκεκριμένη σχολική μονάδα. Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας εργαζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις, για τη βελτίωση του επιπέδου των υποδομών και της καθημερινής λειτουργίας των σχολείων μας σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης». 



Όπως είναι γνωστό, το νέο κτίριο καλύπτει τις ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας του υπάρχοντος Δημοτικού Σχολείου. Πρόκειται για ισόγειο κτίριο με στέγη, στο οποίο κατασκευάστηκαν έξι αίθουσες διδασκαλίας, χώροι υγιεινής και χώρος λεβητοστασίου. Η συνολική επιφάνεια κάλυψης του νέου κτιρίου είναι 469,92m2. Το έργο προϋπολογισμού 352.509,47 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτήθηκε από τον πρώην ΟΣΚ (Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων) και από τον Δήμο Κατερίνης. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού