Φώντας Μπαραλιάκος για το θέμα με το παράβολο των αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής

Ένα μείζον θέμα έχει προκύψει εδώ και αρκετό καιρό που απασχολεί εκατοντάδες υποψηφίους για τοποθέτηση στην Ειδική Αγωγή στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση βάσει των προκηρύξεων 1ΕΑ/2019, 2ΕΑ/2019 και 3ΕΑ/2019.




Ειδικότερα, οι υποψήφιοι προς διορισμό, ενώ είχαν κληθεί, σύμφωνα με την προκήρυξη του ΑΣΕΠ να δηλώσουν τράπεζα και ΙΒΑΝ, κατά τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, δεν έγινε ανάληψη του αντίστοιχου ποσού των 3 ευρώ από το ΑΣΕΠ για το παράβολο, παρόλο που η πλατφόρμα του ΑΣΕΠ ενημέρωνε τους υποψηφίους ότι η διαδικασία ολοκληρώθηκε με επιτυχία και ότι η αίτησή τους καταχωρήθηκε με Αριθμό πρωτοκόλλου.

1213 υποψήφιοι εφησυχασμένοι, καθώς θεώρησαν πως η πληρωμή του παραβόλου θα γίνει αυτομάτως με δέσμευση του αντίστοιχου ποσού από το λογαριασμό τους, είδαν έκπληκτοι να απορρίπτονται από τους πίνακες.

Προφανώς, επρόκειτο για μία εξέλιξη που κλήθηκαν να διαχειριστούν οι υποψήφιοι, οι οποίοι κινδυνεύουν να μην προσληφθούν, λόγω μίας καθαρά τυπικής-διαδικαστικής παράλειψης.

Ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το θέμα, επέδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία και προχώρησε στις απαραίτητες επαφές με την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας. Σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Υπουργό Παιδείας κα Ν. Κεραμέως όσο και με τη Γ.Γ του Υπουργείου Παιδείας κα Σ.Γκίκα μερίμνησε για τη δρομολόγηση διευθέτησης του προβλήματος ώστε να δοθεί η δέουσα λύση και να μην αποκλειστούν οι 1213 υποψήφιοι, διότι ο αποκλεισμός δεν είναι εφάπαξ αλλά ισχύει για μία τριετία .

Εξάλλου, σύμφωνα με την νομολογία του Συμβουλίου Επικρατείας, το ΑΣΕΠ δύναται να λάβει υπόψη του συμπληρωματικά δικαιολογητικά των ήδη υποβληθέντων.

Υπάρχει η κοινή διάθεση εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων φορέων να συνεργαστούν ώστε, η όποια αστοχία υπήρξε, σύντομα να ρυθμιστεί επ’ ωφελεία των υποψηφίων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς