Επίσκεψη Καθηγητών από το Βιετνάμ στον Αντιδήμαρχο Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργο Νταντάμη
Καθηγητές από το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών της Ακαδημίας Κοινωνικών Επιστημών του Βιετνάμ υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης και Τουρισμού Γιώργος Νταντάμης. Τους Βιετναμέζους επισκέπτες, Δρ. Nguyen An Ha (Δ/ντη του Ινστιτούτου) και Δρ. Dang Minh Duc (Υποδιευθυντή) συνόδευαν ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας – Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, καθηγητής, Δημήτριος Τριανταφύλλου και ο καθηγητής του Τμήματος Δημήτριος Αηδόνης.
Ο κ. Νταντάμης έκανε μία σύντομη παρουσίαση του Δήμου Κατερίνης εστιάζοντας στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά του και τη δυναμική της τοπικής οικονομίας, κυρίως στους κλάδους του Τουρισμού και της Γεωργίας. Σημείωσε, ότι ο Δήμος Κατερίνης επιθυμεί την εξωστρέφεια και τη δημιουργία σχέσεων και συνεργασιών με ξένες χώρες. «Σήμερα έγινε ένα πρώτο βήμα γνωριμίας μεταξύ σημαντικών εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας με σπουδαίο λόγο στην οικονομική και πολιτιστική πολιτική του Βιετνάμ και του Δήμου Κατερίνης. Το Βιετνάμ, μια ανεξάρτητη χώρα, πλέον επιταχύνει τους ρυθμούς ανάπτυξής της. Μέσα από τη συνάντησή μας μόνο θετικές εντυπώσεις έχουμε αποκομίσει και είμαστε αισιόδοξοι ότι θα αποτελέσει τη βάση για ενδυνάμωση των μεταξύ μας σχέσεων. Το Τμήμα Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας, που λειτουργεί στην πόλη μας, και οι Καθηγητές του είναι ο συνδετικός κρίκος και μαζί θα ερευνήσουμε και θα προτείνουμε συνέργειες προς όφελος και των δύο πλευρών», είπε ο κ. Νταντάμης.
Οι καθηγητές της Ακαδημίας Επιστημών του Βιετνάμ αναφέρθηκαν στο σημαντικό ρόλο της Ακαδημίας και του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών καθώς έχουν συμβουλευτικό ρόλο προς την Κυβέρνηση της χώρας τους. Επίσης, το Ινστιτούτο έχει ερευνητικό χαρακτήρα σε κοινωνικά θέματα και σε αυτό φοιτούν μεταπτυχιακού και διδακτορικού επιπέδου φοιτητές. Ενημέρωσαν ότι το Βιετνάμ επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του τουρισμού και της γεωργίας και ο λόγος που επέλεξαν να επισκεφθούν την Ελλάδα και τον Δήμο Κατερίνης είναι για να ερευνήσουν και να προτείνουν τρόπους συνεργασίας στην Κυβέρνησή τους ως εκπρόσωποι του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκών Σπουδών. «Επικεντρωνόμαστε στον εκσυγχρονισμό της γεωργίας και στην ανάδειξη του αγροτουρισμού ώστε να βελτιώσουμε το εισόδημα των πολιτών και να δώσουμε νέες κατευθύνσεις οικονομικής ανάπτυξης», σημείωσε ο Καθηγητής.
Από πλευράς τους οι κ.κ. Τριανταφύλλου και Αηδόνης τόνισαν ότι η συνεργασία είναι εφικτή με το Βιετνάμ πάνω σε συγκεκριμένους τομείς όπως η εκπαίδευση, επιχειρηματικότητα και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου