Με πλήρη επιτυχία η τριήμερη εκδρομή από την Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας

Με πλήρη επιτυχία στέφθηκε η τριήμερη εκδρομή 8 – 9 και 10 Νοεμβρίου 2019, που διοργάνωσε η Ένωση Συνταξιούχων Εμπόρων Ο.Α.Ε.Ε. Πιερίας, στο Μοναστήρι, (Μπίτολα) Οχρίδα, Πόγραδετς και Κορυτσά σε συνεργασία με το ταξιδιωτικό γραφείο Complete, του οποίου οι υπηρεσίες ήταν άψογες.



Όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν ενθουσιασμένοι από την άρτια διοργάνωση, από την εμπεριστατωμένη ξενάγηση, την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού μας και γενικά το όλο πρόγραμμα που ακολουθήθηκε κατά γράμμα, σε όλη διαδρομή.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ξεκινήσαμε και μέσω Αμυνταίου, Φλώρινας με στάσεις για καφέ φθάσαμε στο συνοριακό φυλάκιο Νίκης όπου μετά τον έλεγχο διαβατηρίων μπήκαμε στο Μοναστήρι. Αφού περπατήσαμε στον πεζόδρομο επισκεφτήκαμε την παλιά Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου και αναχωρήσαμε για την όμορφη πόλη Οχρίδα, φθάσαμε στο ξενοδοχείο, ταχτοποιηθήκαμε, στα δωμάτια για ξεκούραση και βραδινό φαγητό.






Την δεύτερη μέρα μετά το πρωινό ξεκινήσαμε για μια περιήγηση της πόλης στις Βυζαντινές Εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Κλήμη, περπατήσαμε στα πλακόστρωτα δρομάκια με τα μαγαζιά ειδών λαϊκής τέχνης. Το απόγευμα επισκεφτήκαμε την πόλη Στρούγκα θαυμάσαμε το μουσείο Φυσικής Ιστορίας, περπατήσαμε στον πεζόδρομο, πήραμε τον καφέ και αναχωρήσαμε για το ξενοδοχείο.

Την επομένη αφού αποχαιρετήσαμε το ξενοδοχείο πήραμε το δρόμο της επιστροφής περνώντας από το Μοναστήρι του Οσίου Ναούμ και πήραμε το δρόμο για το Πόγραδετς αφού περάσαμε τον έλεγχο διαβατηρίων, με μια στάση για καφέ και γνωριμία με την πόλη.

Στη συνέχεια πήραμε το δρόμο για την όμορφη Κορυτσά με τα πανέμορφα Ελληνικά αρχοντικά, τα Ιταλικά κτήρια του μεσοπολέμου. Είχαμε την ευτυχία να συνταξιδεύει ο γνωστός Φιλήμων Δημολιός, του οποίου ο πατέρας πολέμησε στην απελευθέρωση της Κορυτσάς στο Ιππικό και μας διηγήθηκε περιστατικά που του αφηγήθηκε ο πατέρας του, όλοι συγκινηθήκαμε από την αφήγηση οι παλαιότεροι ξαναθυμήθηκαν το έπος 1940.



Η Κορυτσά μια πανέμορφη πόλη με 85,000 κατοίκους με πανεπιστήμια, όμορφα κτήρια, είχαμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό, επισκεφτήκαμε τον Ορθόδοξο Μητροπολιτικό Ναό της Αναστάσεως, όπου έχει ανακαινισθεί απόν Παναγιότατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας, Αναστάσιο και το απόγευμα αναχωρήσαμε δια μέσω των συνόρων Κρυσταλοπηγής για την Κατερίνη. 

Τέλος, θέλουμε να ευχαριστήσουμε την Θεοδώρα Θεοδώρου για την φωτογραφική κάλυψη της εκδρομής μας.

.Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματεύς

Βελλής Ιωάννης Λολοσίδου Σοφία

Ακολουθεί σχετικό φωτογραφικό υλικό

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού