Πάνδημη συμμετοχή στην εορτή των Αγίων Τεσσάρων Κρητών Νεομαρτύρων στην Κατερίνη

Με κατάνυξη και την πάνδημη συμμετοχή μελών, φίλων του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ», καθώς και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Κατερίνης η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, γιόρτασε τη Μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Κρητών Νεομαρτύρων, Γεωργίου, Αγγελή, Μανουήλ και Νικολάου. 



Ειδικότερα, το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην Ανδρομάχη τελέστηκε εσπερινός με αρτοκλασία, ενώ την Κυριακή Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά επιμνημόσυνη δέηση. 

Ομιλία εντός του Ιερού Ναού πραγματοποίησε ο Γραμματέας του Συλλόγου, Ευστράτιος Κυριακάκης (Αντιστράτηγος ε.α., Επίτιμος Επιτελάρχης ΕΛ-ΑΣ), ενώ η θρησκευτική εκδήλωση στον επίλογό της έδωσε την σκυτάλη σε μία λιτή δεξίωση και παράλληλα μία όμορφη μουσική εκδήλωση με πρωταγωνιστές τις μουσικές του σχήματος «ΜΕΛΩΔΟΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ». 




 Αξίζει να σημειωθεί, ότι, στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, φορέων και συλλόγων (πολλοί εκ των οποίων προσήλθαν με λάβαρα και τις παραδοσιακές τους φορεσιές) και όπως προαναφέρθηκε πλήθος κόσμου. 

«Τιμήσαμε σήμερα στην Κατερίνη την μνήμη των Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων που πότισαν με το αίμα τους, το Ρέθυμνο, την ευλογημένη αυτή γωνιά της κρητικής γης» ανέφερε σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσοι παρέστησαν στην Εορτή των Αγίων. 







Φωτογραφικό υλικό: Απόστολος Μοσχολούρης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού