Σύσκεψη της Αντιδημαρχίας Τουρισμού για εγκατάσταση κλιμακίων ελέγχων τεστ για τουρίστες

Δελτίο τύπου


Η αναζήτηση τρόπων για την καλύτερη δυνατή υγειονομική εξυπηρέτηση (έλεγχοι rapid test) τουριστών που, ενόψει θερινής περιόδου, έρχονται στην Κατερίνη είτε για διακοπές, είτε διέρχονται μέσα από τον εθνικό δρόμο, στο ύψος της Κατερίνης, αποτέλεσε αντικείμενο συνάντησης της Αντιδημαρχίας Τουρισμού με τοπικό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχου Τουρισμού, Μαρίας Τερζίδου, με τη συμμετοχή της επικεφαλής υπεύθυνη των τοπικών κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ κ. Μπαστρογιάννη, καθώς επίσης και του Προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ηρακλή Τσιτλακίδη.

Η εξυπηρέτηση των υγειονομικών αναγκών των τουριστών σε σχέση με το πρόγραμμα Κινητών Μονάδων ελέγχου πρόληψης διασποράς του κορωνοϊού ήταν στο επίκεντρο της συζήτησης, κατά την οποία κατατέθηκαν απόψεις όπως για το το ποια θα μπορούσαν να είναι τα επίκαιρα σημεία εγκατάστασης κλιμακίων ελέγχων (π.χ. στις εισόδους διέλευσης προς την πόλη ή προς το παραλιακό μέτωπο).

Η κ. Μπαστρογιάννη ενημέρωσε ότι η διαδικασία ελέγχου των τουριστών με rapid test μπορεί να πραγματοποιηθεί με την επίδειξη του PLF (Passenger Locator Form), δηλαδή του ελέγχου τεστ που πραγματοποίησαν οι τουρίστες 48 ώρες πριν από το check in καθώς και με την επίδειξη εγγράφων ταυτοποίησης προσώπου (ταυτότητα, διαβατήριο κλπ).

Σε δηλώσεις της η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, ανέφερε: «Η συνάντηση ήταν εποικοδομητική, ουσιαστική και χρήσιμη, δεδομένου ότι θα πρέπει και αυτή τη χρονιά να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού. Τηρώντας οδηγίες του Δημάρχου μας, Κώστα Κουκοδήμου, κινούμαστε σε όλους τους τομείς με υπευθυνότητα ως προς την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, τηρώντας όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα που επιτάσσονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Ειδικά όμως ως προς την έλευση των τουριστών στον τόπο μας, δίνουμε μια μεγαλύτερη βαρύτητα στα υγειονομικά μέτρα, έχουμε ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή ως προς την τήρησή τους και προετοιμαζόμαστε να υποδεχθούμε τους επισκέπτες μας προστατεύοντας την υγεία όλων. Θέλουμε οι τουρίστες μας όχι μόνο να απολαύσουν τις διακοπές τους αλλά και να επιστρέψουν στον τόπο τους ευχαριστημένοι και υγιείς. Η απόλαυση των διακοπών στον τόπο μας παράλληλα με τη διαφύλαξη της υγείας τους είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Κατερίνη μας, αυτή την περίοδο».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το 27ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού που όλη η Μακεδονία περιμένει με λαχτάρα