Γαστρονομική περιήγηση Γερμανών Δημοσιογράφων σε ακτές και Κοινότητες του Δ.Κατερίνης

Δελτίο τύπου



Γερμανούς Δημοσιογράφους που υπηρετούν στα γερμανικά Μέσα Ενημέρωσης «Frankfurter Allgemeine Zeitung», «Berliner Tagesspiegel» και «Εffilee Magazine» φιλοξένησε ο Δήμος Κατερίνης στο πλαίσιο προώθησης του τουριστικού προϊόντος στο εξωτερικό.




Κατά την επίσκεψή τους στην Κατερίνη που, βασικά, είχε τον χαρακτήρα γαστρονομικής περιήγησης, τους συνόδευε η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, ενώ τον συντονισμό του δημοσιογραφικού ταξιδιού είχε αναλάβει η εταιρεία «Wise Ram S.A.», Σύμβουλος Τουριστικής Ανάπτυξης των Δήμων Κατερίνης και Δίου-Ολύμπου.

Οι μυδοκαλλιέργειες της Κατερίνης, οι αμπελώνες αλλά και οι εκτάσεις ακτινιδίων ήταν στοιχεία που εντυπωσίασαν τους Γερμανούς Δημοσιογράφους κατά την περιήγησή τους. Επίσης, ακτινίδια Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν σε γνωστό ξενοδοχείο στην παραλία της Καλλιθέας, όπου φιλοξενήθηκαν για καφέ.

Στην Ολυμπιακή Ακτή (Κατερινόσκαλα) φιλοξενήθηκαν από τον Δήμο Κατερίνης και απόλαυσαν φρέσκα θαλασσινά. Από τα άφθονα εδέσματα που τους παρατέθηκαν από παραθαλάσσιο εστιατόριο, ξεχώρισαν την κακαβιά, τις γαρίδες, τα φρέσκα λαχανικά και το τοπικό κρασί.

Η γαστρονομική περιήγησή τους συνεχίστηκε στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και η εμπειρία τους κορυφώθηκε με την ξενάγησή τους με ταχύπλοο σκάφος από το λιμάνι του Πλαταμώνα μέχρι το λιμάνι της Γρίτσας. Εκεί βίωσαν την εμπειρία του ψαρέματος και κατέγραψαν τη διαδικασία αλίευσης της δημοφιλούς γαρίδας του Πλαταμώνα.

Επισκέφθηκαν ακόμη τον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας, όπου είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για την ιστορία της Αρχαίας Πύδνας.



Μ.ΤΕΡΖΙΔΟΥ: «ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΟΜΟΡΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΔΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ»!

Μετά το πέρας της επίσκεψης, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Δ.Κατερίνης, Μαρία Τερζίδου, δήλωσε: «Είναι γεγονός ότι η φετινή τουριστική περίοδος, η οποία βρίσκεται στο ξεκίνημά της, έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Αφενός αυτή λειτουργεί κάτω από αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού, αφετέρου διαπνέεται από αισιοδοξία και θετικές προσδοκίες.

Αυτό το καλοκαίρι στοχεύουμε να αναδείξουμε με μεθοδικότητα κάποιες ενδιαφέρουσες πτυχές του θεματικού τουρισμού. Μία από αυτές τις πτυχές είναι και η πλούσια γαστρονομία που προσφέρει η περιοχή μας, γαστρονομία η οποία είναι εξαιρετική αλλά όχι και τόσο διαδεδομένη. Η εξωστρέφεια, επίσης, είναι ένας από τους κύριους στόχους μας.

Σημαντικό βήμα σε όλη την προσπάθεια τουριστικής προβολής του προορισμού μας από τον Δήμο Κατερίνης αποτέλεσε η απόφαση του Αντιδημάρχου Γιώργου Νταντάμη και του Δημάρχου μας Κώστα Κουκοδήμου να αποκτήσει η Δήμος Κατερίνης έναν επιστημονικό εταίρο για την Τουριστική Στρατηγική που θα ακολουθηθεί το 2021.

Οφείλω να αναφέρω ότι οι Γερμανοί δημοσιογράφοι που φιλοξενήσαμε κατά την περιήγησή μας, εξέφρασαν επανειλημμένως τον θαυμασμό τους για την φυσική ομορφιά της παράκτιας διαδρομής που ακολουθήσαμε καθώς και την επιθυμία τους να έλθουν ξανά στον τόπο μας.

Αυτό που προσωπικά με ευχαριστεί και μου επιτρέπει να έχω αισιοδοξία για την αποτελεσματικότητα των δράσεων προβολής που έχουμε προγραμματίσει, είναι η άκρως θετική διάθεση συνεργασίας των επιχειρηματιών της περιοχής μας καθώς και των εκπροσώπων των φορέων τους. Τους ευχαριστώ, λοιπόν, όλους για την καθημερινή δημιουργική επικοινωνία που έχουμε και για την έμπρακτη υποστήριξή τους. Ελπίζω δε, στο καλύτερο για το φετινό καλοκαίρι, πάντοτε με ασφάλεια για όλους μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού