Έτοιμα & ασφαλή για την επαναλειτουργία Δημοτικά σχολεία & Γυμνάσια

Δελτίο τύπου



Στο Δήμο Κατερίνης, έτοιμα θα είναι τα δημοτικά σχολεία και τα Γυμνάσια, που επαναλειτουργούν την προσεχή Δευτέρα 10 Μαΐου, να υποδεχθούν τους μαθητές.

Όλη αυτή την παρατεταμένη περίοδο που δίνεται η «μάχη» με τον κορωνοϊό, η μέριμνα κάθε φορά για τα παιδιά που επιστρέφουν στα σχολεία, αποτελεί βασική προτεραιότητα του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου.




Ειδικότερα, οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης φρόντισαν για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων των σχολείων, την επισταμένη καθαριότητα. Πιο συγκεκριμένα, στο επίκεντρο βρέθηκαν οι καθαρισμοί, οι απολυμάνσεις, οι όποιες επισκευές και η τροφοδοσία των σχολείων με τα απαραίτητα απολυμαντικά και με επαρκείς ποσότητες αντισηπτικών υγρών.

Στα Δημοτικά σχολεία

Όπως τονίζει ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας Κώστας Φιλοκώστας: «Λάβαμε όλα τα απαραίτητα μέτρα, με σκοπό την προστασία της υγείας των παιδιών μας, προκειμένου να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί ομαλά η φετινή σχολική χρονιά. Εύχομαι σε εκπαιδευτικούς και μαθητές καλή επιστροφή στις σχολικές αίθουσες» .

Στα Γυμνάσια

Όπως σημειώνει από την πλευρά του ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθανάσιος Μπαρμπαγεωργόπουλος: «Η ανακοίνωση για την επανέναρξη λειτουργίας των Γυμνασίων βρήκε τον Δήμο μας σε ετοιμότητα, καθώς διενεργήθηκαν έγκαιρα όλες οι απαιτούμενες εργασίες στις σχολικές μονάδες, ώστε οι μαθητές να επιστρέψουν στα θρανία τους με ασφάλεια και σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που επιβάλλει η καταπολέμηση της πανδημίας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς