Εκπαιδευτική παρουσίαση του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Κατερίνης στο Β1 τμήμα του Γενικού Λυκείου Κορινού

Το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης έπειτα από αιτήματα που δέχθηκε, πραγματοποίησε εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε θέματα Πρώτων Βοηθειών,   στο Β1 Τμήμα ΓΕΛ Κορινού Πιερίας, σε μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δίου Πιερίας, και στα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Σιδ. Σταθμού Κατερίνης. Συγκεκριμένα:


Επίσκεψη ΓΕΛ Κορινού Πιερίας στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον εκπαιδευτή του Τμήματος, κ. Ναούμ Οικονόμου στις εγκαταστάσεις του Ε.Ε.Σ. Κατερίνης, όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί στα πλαίσια του μαθήματος ερευνητική εργασία "Πρώτες Βοήθειες: Προστατεύω τον εαυτό μου και τους άλλους", είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τεράστιο εθελοντικό έργο και προσφορά του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Ελληνική κοινωνία και στη συνέχεια παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή τη παρουσίαση που αφορούσε τους κινδύνους στις σχολικές εγκαταστάσεις και στη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Στόχος της παρουσίασης ήταν να γίνει κατανοητός από τους συμμετέχοντες ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης διάφορων επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν τόσο στις σχολικές εγκαταστάσεις, όσο και στην καθημερινή ζωή.


Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Δίου Πιερίας.




Η παρουσίαση υλοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια του Τμήματος, κ. Γεωργία Χαλκίδου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου με τη συμμετοχή γονέων, οι οποίοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενεργή συμμετοχή. 

Στόχος της παρουσίασης ήταν να γίνει κατανοητός από τους συμμετέχοντες ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης διάφορων επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν στην καθημερινή ζωή μας, όπως απώλεια αισθήσεων, τραύματα, εγκαύματα, ρινορραγία, πνιγμονή, καρδιοαναπνευστική ανακοπή κ.α., ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν αποτελεσματική βοήθεια με ασφάλεια.


Πολιτιστικός Σύλλογος Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης.

Η παρουσίαση υλοποιήθηκε από την εκπαιδεύτρια του Τμήματος, κ. Ελένη Κουστιάνη στα γραφεία του συλλόγου, όπου τα μέλη του είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο στη Βασική Υποστήριξη Ζωής.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην εφαρμογή της τεχνικής της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόννησης (ΚΑΑ) ώστε οι συμμετέχοντες να αντιληφθούν την αναγκαιότητα της έγκαιρης εφαρμογής της.


Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε με την συζήτηση και επίλυση αποριών των συμμετεχόντων ως προς τα θέματα που παρουσιάστηκαν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς