Τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη παρακολούθησαν οι μαθητές του Γυμνασίου Κορινού

Τη θεατρική παράσταση «Ελένη» του Ευριπίδη είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018 οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Κορινού.Την παράσταση ανέβασε η γνωστή θεατρική ομάδα της Θεσσαλονίκης «Μικρός Βορράς».

Τέσσερις νέοι, ταλαντούχοι ηθοποιοί με ελάχιστα σκηνικά μέσα, με ζωντανή μουσική και μια ευέλικτη, σύγχρονη σκηνοθετική οπτική έστησαν μέσα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κορινού μια παράσταση που μίλησε άμεσα στους μαθητές και τους επέτρεψε να δουν με άλλη ματιά τη «σχολική» τους ύλη.

Το έργο του Ευριπίδη, ένα αιρετικό, αντιπολεμικό κείμενο, ζωντανεύει θεατρικά, με τη σκηνοθετική ματιά του δοκιμασμένου στο νεανικό-εφηβικό θέατρο, Τάσου Ράτζου, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η γλώσσα και το πνεύμα των μεγάλων τραγικών μπορούν να είναι οικεία και απόλυτα συνδεδεμένα με τις αναζητήσεις των νέων ανθρώπων.
Ήταν μια συναρπαστική παράσταση που κέρδισε το ενδιαφέρον και την προσοχή των μαθητών, οι οποίοι στο τέλος επιβράβευσαν με ένα θερμό χειροκρότημα τους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλανθρωπικό bazaar με ρούχα second hand από την Μπουμπού στην πλατεία Κορινού

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς