Πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της τεχνικής Φυλάττω στον Κορινό.

Πραγματοποιήθηκε η επίδειξη της τεχνικής Φυλάττω (Phylatto Method) από τον ιδρυτή της μεθόδου, κ. Γραμματικόπουλο Δημήτρη και την ομάδα του, στην αίθουσα πολλαπλών του δημοτικού σχολείου Κορινού. 

Στην εκδήλωση παρέστει η πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κορινού κ. Καρασερίδου Φωτεινή και εκπρόσωποι των τοπικών συλλόγων.


Η παρουσία του κόσμου ήταν θερμή και ενεργητική - κυρίως των μικρών παιδιών - καθώς στο τέλος της επίδειξης ακολούθησαν ερωτήσεις προς τους διοργανωτές, δείχνοντας έτσι το έμπρακτο ενδιαφέρον τους, για την νέα αυτή τεχνική που παρακολούθησαν.

Τα τμήματα θα λειτουργούν Δευτέρα - Τετάρτη και Σάββατο στο κλειστό Γυμναστήριο του Κορινού.

Τηλ. επικοινωνίας: 6944245636(Άσπα Κατσούρα)







1. Τι είναι η μέθοδος "ΦΥΛΑΤΤΩ";
Είναι μία νέα μέθοδος εκπαίδευσης, όπου ο ασκούμενος μαθαίνει πώς να αντιμετωπίζει και να συμπεριφέρεται σε πραγματικές καταστάσεις δρόμου. Οι τεχνικές προέρχονται από διάφορες τέχνες του κόσμου, προσαρμοσμένες στις σημερινές συνθήκες. Είναι μία μέθοδος εκπαίδευσης με γρήγορα αποτελέσματα. Να σημειωθεί ότι η τεχνική αυτή της Φυλλάτω αποτελεί πλέον, το πρώτο επίσημο εγχειρίδιο Αυτοάμυνας - αυτοπροστασίας του Ελληνικού Στρατού ΕΕ-81-2, το οποίο έγινε πραγματικότητα με τη βοήθεια της Μεθόδου Φυλάττω.

2. Γιατί να διαλέξω τη μέθοδο "ΦΥΛΑΤΤΩ";


Εξασκώντας τη μέθοδο "ΦΥΛΑΤΤΩ", ο εκπαιδευόμενος αποκτά γρήγορα και εφαρμόσιμα αποτελέσματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Μαθαίνει να υπερασπίζεται τον εαυτό του χωρίς να τον φέρνει σε κίνδυνο. Από το πρώτο κιόλας μάθημα, μαθαίνει τεχνικές οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν σε πραγματικές συνθήκες.

3. Σε ποιούς απευθύνεται;

Η μέθοδος "ΦΥΛΑΤΤΩ" δεν κάνει διακρίσεις. Δεν χρειάζεται να έχουμε συγκεκριμένο σωματότυπο, κιλά ή ηλικία. Βέβαια, μέσα από την εξάσκηση και εφόσον το θέλουμε, μπορούμε να αποκτήσουμε την φυσική κατάσταση που επιθυμούμε.

4. Μπορεί να ασχοληθεί μία γυναίκα;

Φυσικά, καθώς οι τεχνικές της μεθόδου "ΦΥΛΑΤΤΩ" βασίζονται στην ελάχιστη ως και μηδενική χρήση φυσικής δύναμης. Η δύναμη που ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιηθεί ισοδυναμεί με τη δύναμη που απαιτείται ώστε να σηκώσουμε 6 κιλά.

5. Ποιά είναι τα βασικά στοιχεία της μεθόδου "ΦΥΛΑΤΤΩ";

Η εκπαίδευση της μεθόδου "ΦΥΛΑΤΤΩ" είναι τέτοια ώστε να μας βοηθήσει να αφομοιώσουμε πολύ εύκολα τις τεχνικές αυτοάμυνας. Ο κάθε εκπαιδευόμενος αποκτά το δικό του στυλ (χαρακτήρα). Ο εκπαιδευόμενος μαθαίνει να χρησιμοποιεί όλα τα μέρη του σώματος του. Μαθαίνει να χρησιμοποιεί τεχνικές ακινητοποίησης, αφοπλισμού, τεχνικές με ειδικά σημεία πιέσεως και τεχνικές πρόληψης. Οι τεχνικές της μεθόδου ΦΥΛΑΤΤΩ είναι απλές, γρήγορες και αποτελεσματικές. Η εκτέλεσή τους πραγματοποιείται σε όρθια θέση, καθώς και στο έδαφος.

6. Περιλαμβάνει μόνο προπόνηση και πρακτική εξάσκηση;

Πέρα από την προπόνηση και την πρακτική εξάσκηση, η μέθοδος "ΦΥΛΑΤΤΩ" έχει και θεωρία. Θεωρία συμπεριφοράς, γλώσσας του σώματος, τεχνικών πρόληψης και νομοθεσία.

Την εκδήλωση προλόγισε η κ. Κατσούρα Άσπα, η οποία θα είναι η υπεύθυνη εκπαιδεύτρια της μεθόδου Φυλάττω στον Κορινό. Στη συνέχεια ακολούθησε επίδειξη τεχνικής της μεθόδου η οποία ήταν άκρως εντυπωσιακή και εκπαιδευτική.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού

Δράσεις Νηπιακών Σταθμών, σε Περίσταση και Κορινό, για ευαισθητοποίηση παιδιών στην πρόληψη και φροντίδα αδέσποτων