Βιωματικά σεμινάρια για γονείς από το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μέσω του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας, συνεχίζει και τη φετινή σχολική χρονιά τα βιωματικά σεμινάρια στον τομέα συμβουλευτικής γονέων με θέμα: «Παιδική Επιθετικότητα, Ενίσχυση Θετικής Συμπεριφοράς και ο Ρόλος της Οικογένειας».



Το πρόγραμμα των σεμιναρίων, το οποίο ξεκίνησε το 2017, απευθύνεται σε γονείς παιδιών νηπιακής ηλικίας (4-5 ετών) και σχολικής ηλικίας (6-12 ετών). Εφαρμόζεται σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας των Περιφερειακών Ενοτήτων στις οποίες εργάζονται επαγγελματίες υγείας με ψυχοκοινωνική ειδίκευση και είναι μέλη του Δικτύου Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε εκπαιδευτικούς της Α/θμιας Εκπαίδευσης, εφ όσον υπάρξει σχετικό αίτημα.

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε 8 δίωρες – πρωινές - εβδομαδιαίες συναντήσεις με μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων τα 15 άτομα. Ο χώρος και ο χρόνος του κάθε σεμιναρίου θα ανακοινώνεται εφόσον συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός συμμετεχόντων.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας



Οι συναντήσεις περιλαμβάνουν τα θέματα :

• Επιθετικότητα

• Βελτίωση δεξιοτήτων επικοινωνίας – Ενεργητική Ακρόαση

• Συναισθήματα

• Θέτοντας όρια και κανόνες

• Διαχείριση συγκρούσεων

• Ψυχοκοινωνική ανάπτυξη παιδιών νηπιακής και σχολικής ηλικίας



Μέσα από συζήτηση, βιωματικές ασκήσεις, παραδείγματα, παιχνίδια ρόλων, ο κάθε ένας που συμμετέχει θα επιχειρήσει να βρει τις δικές του απαντήσεις και λύσεις, αυτές που ταιριάζουν στον δικό του ιδιαίτερο τρόπο να ζει την εμπειρία τού να είναι γονιός.

Στη Μητροπολιτική Ενότητας Θεσσαλονίκης οι αιτήσεις για τον 1ο κύκλο σεμιναρίων θα υποβάλλονται μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2018. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται την αίτηση συμμετοχής από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (στην οδό 26ης Οκτωβρίου 64, στη Θεσσαλονίκη, στο 2ο όροφο, στα γραφεία 20, 21, 29 και 30) καθώς και από τον ιστότοπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας: www.pkm.gov.gr (επιλέγοντας το Δίκτυο Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας – Ανακοινώσεις ή πατώνταςhttp://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=754 – Ανακοινώσεις) .

Για τις υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα κατατίθενται στις τοπικές Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς