Το 3ο βραβείο απέσπασε η μελοποίηση του Λευτέρη Ραφαηλίδη στο μοιρολόι Ανάσπαλτη Πατρίδα του 8ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου

Το μοιρολόι "Ανάσπαλτη Πατρίδα" του 8ου Νηπιαγωγείου Ευόσμου, απέσπασε το 3ο Βραβείο στην κατηγορία ποίημα στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Ποντιακός ελληνισμός: Μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον».



Την μελοποίηση του ποιήματος δημιούργησε ο Λευτέρης Ραφαηλίδης από τον Κορινό Πιερίας, ο οποίος πρόσθεσε άλλη μια διάκριση στο ενεργητικό του.

Λίγα λόγια το πρόγραμμα: 


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν φέτος 120 σχολεία και περίπου 4.500 μαθητές από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα και την ομογένεια (από την Ουκρανία, τη Γερμανία, την Αγγλία). Παιδιά από τις μικρές τάξεις του νηπιαγωγείου μέχρι και τις τελευταίες του Λυκείου, έφτιαξαν δημιουργίες (εικαστικά έργα, παραμύθια, διηγήματα, ταινίες μικρού μήκους, ποιήματα, ταινίες μυθοπλασίας, τραγούδια - πρωτότυπη μουσική σύνθεση, σκίτσα, αφίσες ζωγραφικής), έχοντας ως πυρήνα των δράσεών τους τον πόνο που προκαλεί η προσφυγιά.

Στην τελετή βράβευσης (σ.σ. αφορά τα έργα του 2ου διαγωνισμού) που έγινε σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχαν 800 μαθητές και εκπαιδευτικοί 45 σχολείων από όλη την Ελλάδα για να παραλάβουν τα βραβεία τους. Συνολικά, βραβεύθηκαν 45 έργα (είτε ατομικά, είτε ομαδικά),τα οποία και παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της τελετής βράβευσης.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας. Συνδιοργανωτής της εκδήλωσης βράβευσης είναι ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών και η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του ΑΠΘ.



Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε και το αφιέρωμα της ΕΡΤ 3 για την συγκεκριμένη εκδήλωση πατώντας εδώ:

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού