Θανάσης Λιακόπουλος: Εμείς θα κερδίσουμε με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια

Μεγάλη συζήτηση έχει προκαλέσει η συνέντευξη του υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Θανάση Λιακόπουλου στο περιοδικό TIMSEL, ένθετο του Ο.Β. Αναλυτικά το κείμενό της έχει ως εξής:



Είναι νέος, με μακρά θητεία στα δημοτικά. Πέρασε από πολλά πόστα της διοίκησης του Δήμου ως αντιδήμαρχος. Η διεκδίκηση του Δήμου είναι η συνέχεια της πορείας του. Δεν απαξιώνει το έργο κανενός, επιθυμεί όμως μια διαφορετική συνέχεια για την πορεία της Κατερίνης, απαλλαγμένη από βαρίδια και αναποτελεσματικότητα.

Η νέα δεκαετία που φτάνει θα είναι τελείως διαφορετική. Για τις προκλήσεις που θα αναγκαστούμε να αντιμετωπίσουμε, χρειάζεται μια άλλη οπτική. Αυτή θέλει να υπηρετήσει με την κάθοδό του για τη διεκδίκηση του Δήμου Κατερίνης. 

Πλαισιωμένος με τους κατάλληλους ανθρώπους που έχουν όραμα, κέφι και ενθουσιασμό, ευελπιστεί να μετατρέψει τα χιλιοειπωμένα πλεονεκτήματα του τόπου σε απτά αποτελέσματα για όλους τους δημότες μας.

Διαλέξατε να αλλάξετε ρόλο και ζητάτε να υπηρετήσετε το Δήμο ως αρχηγός. Τι καθόρισε το timing;

Έκλεισε ο κύκλος της απερχόμενης δημοτικής αρχής μετά από 3 πλήρεις θητείες. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους για τη συνεργασία που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την οποία κρατάω τα καλά, αυτά που πετύχαμε για την πρόοδο του Δήμου. Τα υπόλοιπα, τα αρνητικά, που συσσωρεύτηκαν ειδικά μετά από το 2016, δουλεύουμε μαζί με την ομάδα μας για να τα αλλάξουμε μετά τις εκλογές του Μαΐου. Στη νέα δεκαετία προτείνουμε ένα καινοτόμο πρόγραμμα και θέλουμε ο τόπος μας να επιταχύνει και να ξεχωρίσει, να φτάσουμε στους πρώτους 5 δήμους της χώρας.


Αν ξαφνικά ξυπνούσατε με ένα μαγικό ραβδί τι θα θέλατε να αλλάξετε στην Κατερίνη;

Οι αλλαγές που θα έκανα:

1. Θα έκτιζα το νέο Μουσικό Σχολείο, που τόσο χρειαζόμαστε

2. Θα έφερνα το νερό σε κάθε σημείο του Δήμου, για να μην υποφέρουν χιλιάδες δημότες κάθε καλοκαίρι

3. Θα έκανα την Κατερίνη την πιο φιλική πόλη στην Ελλάδα για τα ΑΜΕΑ

4. Θα έφερνα τις αναγκαίες μεγάλες επενδύσεις στον Τουρισμό μας

5. Θα μετέτρεπα την Κατερίνη σε Smart City, για να αλλάξω τη ζωή των δημοτών και να προσφέρω εκατοντάδες καλοπληρωμένες δουλειές στα παιδιά μας

6. Θα υλοποιούσα το έργο της συλλογής των σκουπιδιών, του διαχωρισμού τους σε ανακυκλώσιμα και βιοδιασπώμενα και την αξιοποίησή τους. Από τα ανακυκλώσιμα θα έχουμε εισόδημα, ενώ με τα βιοδιασπώμενα θα παράξουμε ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση. 

Το αποτέλεσμα θα είναι ο Δήμος να κερδίζει πάνω από 5.000.000 Ευρώ τον χρόνο, να δημιουργήσουμε πάνω από 100 θέσεις εργασίας (στο έργο και στις επενδύσεις που θα δημιουργηθούν από τη διαθέσιμη φτηνή θέρμανση που θα προσφέρουμε ως δέλεαρ) και να έχουμε εκατομμύρια κιλά λιπάσματος διαθέσιμα για τους αγρότες μας. Υλοποιώντας αυτό το έργο, θα έχουμε χρήματα κάθε χρόνο για να λύσουμε και όλα τα υπόλοιπα προβλήματα.

Αυτά τα 6 θέματα, καθώς και δεκάδες άλλα, θα τα υλοποιήσουμε και χωρίς το μαγικό ραβδί. Έχουμε το σχέδιο, την ομάδα και την εμπειρία.

Ανήκετε στη νέα γενιά των πολιτικών της Κατερίνης. Θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας πάνω στα οποία πρέπει να στηρίξουμε την ανάπτυξή μας;

Είμαι 43 ετών και από τότε που ενηλικιώθηκα κουράστηκα να ακούω για τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εσείς δεν βαρεθήκατε να ακούτε για τη στρατηγική γεωγραφική μας θέση, για τον μοναδικό μας Όλυμπο, για τα οδικά δίκτυα, για τα 70 χιλιόμετρα ακτών και τα δεκάδες άλλα πλεονεκτήματα του ευλογημένου μας τόπου; Όλοι τα ξέρουμε, όλοι τα συζητάμε, όμως μέχρι τώρα δυστυχώς δεν υπήρξε οργάνωση, σχέδιο, μετρήσιμοι στόχοι και έλεγχος για την υλοποίησή τους.

Υπηρέτησα ως δημοτικός σύμβουλος και έφερα αποτελέσματα όπου και αν κλήθηκα να προσφέρω. Τώρα είμαι έτοιμος, πλαισιωμένος με τους κατάλληλους ανθρώπους που έχουν όραμα, κέφι και ενθουσιασμό, να μετατρέψω τα χιλιοειπωμένα μας πλεονεκτήματα σε απτά αποτελέσματα για όλους τους δημότες μας.

Πόσο θα αλλάξει το τοπίο στο Δήμο Κατερίνης με την εφαρμογή της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης

«ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ»;

Αν δεν μεσολαβήσουν βουλευτικές εκλογές και οδηγηθούμε στις δημοτικές εκλογές με τον «Κλεισθένη» και με όλα τα υπάρχοντα ψηφοδέλτια καθώς και αυτά που ετοιμάζονται, οι δημοτικές παρατάξεις θα πρέπει να συνεργαστούν για να διοικηθεί ο Δήμος.

Δεν είναι τυχαίο ότι ως συνδυασμός προτάσσουμε το «ΕΜΕΙΣ» για το αύριο, απέναντι στο «ΕΓΩ» του χθες. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να δουλέψουμε.

Είστε σε μόνιμη επαφή με τους κατοίκους της πόλης, τόσο με την ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου, όσο και τώρα του υποψηφίου δημάρχου, τι ζητούσαν και τι ζητούν οι άνθρωποι της Κατερίνης από σας;

Δυστυχώς τα προβλήματα όσο περνάνε τα χρόνια αυξάνονται, λόγω και της εξαιρετικά σκληρής οικονομικής κατάστασης για πολλούς από τους δημότες μας. Μας λείπουν δουλειές, το νερό το καλοκαίρι, αποχετεύσεις, βασικές υποδομές, σύγχρονες παιδικές χαρές, ποδηλατόδρομοι και δεκάδες άλλα. Όμως, πάνω από όλα οι δημότισσες και οι δημότες ζητούν ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ και καθαρές κουβέντες, πρόγραμμα και εντιμότητα στην προσέγγισή τους. 

Έχοντας δώσει τα διαπιστευτήριά μου δουλεύοντας σε επιμέρους ζητήματα, νομίζω πως έχω το δικαίωμα να κοιτώ κάθε δημότη στα μάτια και να του πω ότι η σχέση που κτίσαμε δεν θα αλλάξει ούτε και μετά τις εκλογές. Και ως Δήμαρχος θα συνεχίσω να έχω την πόρτα μου ανοικτή σε όλους, να λέω την αλήθεια όσο σκληρή και να είναι, να λύνω κάθε πρόβλημα που μπορώ, να πετυχαίνω αποτελέσματα που διαρκούν στον χρόνο, μαζί με την ικανότατη ομάδα μας.

Η οικονομική κρίση και παράλληλα η διεύρυνση των Δήμων με την εφαρμογή του Καλλικράτη άλλαξαν το τοπίο. Ποιο είναι το όραμά σας ως υποψηφίου δημάρχου πλέον για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιφέρειας, των χωριών του Δήμου δηλαδή;

Δυστυχώς εν έτει 2018 είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στα βασικά:

· Νερό σε κάθε χωριό μας

· Δρόμοι για να ενώσουμε απομονωμένα χωριά μας

· Πρόσβαση στα χωράφια και τις μονάδες τους για κάθε αγρότη και κτηνοτρόφο

· Επίλυση των δεκάδων πολεοδομικών προβλημάτων που επηρεάζουν την περιουσία χιλιάδων δημοτών

· Δημιουργία των αναγκαίων υποδομών, ύδρευση, αποχέτευση, εύκολη πρόσβαση, εύκολη αδειοδότηση, ταχύτατο ίντερνετ, έτσι ώστε τα χωριά μας να αποτελέσουν πόλο έλξης για όσους θέλουν να ζουν εκτός πόλης, αλλά με το ίδιο επίπεδο διαβίωσης

· Μειωμένα δημοτικά τέλη σήμερα και αύριο μειωμένο ΕΝΦΙΑ για κάθε νέα επένδυση στα χωριά μας

· Οργάνωση και κίνητρα προκειμένου οι πρώτοι πελάτες των παραγόμενων προϊόντων των χωριών μας να είναι οι ίδιοι οι δημότες μας και οι τουριστικές μας επιχειρήσεις

· Μεγάλες τομές και επενδύσεις στον Τουρισμό


Ποιο θεωρείτε το μεγαλύτερο προσόν ενός ανθρώπου που θέλει να υπηρετήσει την τοπική αυτοδιοίκηση;

Εντιμότητα και Ικανότητα να διοικήσει και να φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα.


Θέλω να σας ρωτήσω αν αισθάνεστε λίγο αουτσάιντερ. Κι αν περιμένετε χτυπήματα κάτω από τη μέση; 

Τόσο ο απερχόμενος Δήμαρχος όσο και ο Γιάννης Αμοιρίδης το 1998 ξεκίνησαν την προεκλογική εκστρατεία τους ως αουτσάιντερ. Στην πορεία έγιναν ισότιμοι διεκδικητές και στο τέλος νίκησαν πολύ ισχυρούς και σεβαστούς αντιπάλους. Το ίδιο θα συμβεί και με εμάς. Είμαστε ένας συνδυασμός με μόλις 4,5 μήνες παρουσία (σ.σ. ημέρα συγγραφής των απαντήσεων, σήμερα 6,5 μήνες) και σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της ΔΙΟΝ Τηλεόρασης φτάσαμε να είμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον απερχόμενο Δήμαρχο και σε απόσταση βολής από τον 11 χρόνια βουλευτή του τόπου μας. Σας διαβεβαιώνω ότι θα είμαστε στον δεύτερο γύρο των εκλογών. Περνώντας εκεί, θα νικήσουμε και θα κληθούμε να σχηματίσουμε την αναγκαία πλειοψηφία.

Οι δημότισσες και οι δημότες της Κατερίνης ζητούν ξεκάθαρα ΑΛΛΑΓΗ, όμως με πρόσωπα που εμπνέουν εμπιστοσύνη, έχουν δουλέψει και πετύχει στη ζωή τους, θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Είμαστε οι μόνοι ως τώρα που παρουσιάζουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για τον Δήμο μας, με σοβαρότητα και μετρήσιμα στοιχεία.

Αφήστε άλλους να είναι τα φαβορί και δώστε σ’ εμάς τον τίτλο του αουτσάιντερ. Το βράδυ του δεύτερου γύρου των εκλογών θα διαπιστώσετε ότι οι πολίτες θα μας δώσουν την ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμά μας και να βελτιώσουμε τη ζωή όλων.

Σε μία εκλογή με πολλά εκλογικά σχήματα, είναι αναμενόμενο να υπάρξουν χτυπήματα κάτω από τη μέση, ειδικά από αυτούς που λένε πως είναι φαβορί, όμως ξέρουν μέσα τους πως η κοινωνία θέλει κάτι άλλο. Εμείς θα κερδίσουμε με ήθος, σοβαρότητα και αξιοπρέπεια, όπως απαιτεί η πλειοψηφία των δημοτών αυτού του Δήμου. Εμείς θα αποδείξουμε ότι γίνεται και αλλιώς!




Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού