Τοποθέτηση της Βουλευτού Πιερίας Ν.Δ., Άννας Μάνη - Παπαδημητρίου στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής

Δελτίο τύπου

Η Βουλευτής, απευθυνόμενη στον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιο για θέματα Οικονομίας, κ. Paolo Gentiloni, επισήμανε την ανάγκη να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα μέχρι το 2022 σε ποσοστό κάτω του 3,5%, καθώς η πολιτική διατήρησης των υψηλών πλεονασμάτων αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη της χώρας μας που πλήττεται από υψηλότατα ποσοστά ανεργίας. 


Επίσης, αναφέρθηκε στο φιλόδοξο πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας που στοχεύει στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της πρόσφατης οικονομικής κρίσης και κυρίως του brain drain και να μπορέσουν να επιστρέψουν οι νέοι στη χώρα μας. 

Ενόψει αυτών των συνθηκών και της μεγάλης προσπάθειας για ανάκαμψη η Βουλευτής τόνισε ότι η χώρα μας θα πρέπει ενδεχομένως να τύχει μια προνομιακής μεταχείρισης στον επιμερισμό των βαρών από το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω της πρόσφατης εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Το 27ο Ποντιακό Πανηγύρι Κορινού που όλη η Μακεδονία περιμένει με λαχτάρα