ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ

Δελτίο τύπου

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου Η τελετή μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 & ώρα 11:30 π.μ. στο μνημείο πεσόντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. 

Αναλυτικότερα: 

Ώρα 11:30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. 

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ομιλία – αναφορά στο ιστορικό των γεγονότων από τη Μιράντα Παππά (Εκπαιδευτικό - υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας). 

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης (Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου), ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς - φίλοι των θυμάτων. 

Αμέσως μετά θα εκφωνηθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος. Σε ό,τι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη. 

Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και την κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές. 

Ο Δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου, προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας & τον καλλωπισμό του χώρου, στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. 

Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο Γεώργιος Μίχος. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΛΟΣ Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δημιουργία νέας γεώτρησης από την ΔΕΥΚ για την επάρκεια νερού στον Κορινό

Εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους για τον θεσμό της παραδοσιακής οικογένειας

Ενημερωτική εκδήλωση στα ΚΑΠΗ Κορινού από τον Σάββα Καρυπίδη