ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΜΝΗΜΗΣ & ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΤΟΧΗΣ

Δελτίο τύπου

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου Η τελετή μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής θα πραγματοποιηθεί από το Δήμο Κατερίνης την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 & ώρα 11:30 π.μ. στο μνημείο πεσόντων στο Σιδηροδρομικό Σταθμό. 

Αναλυτικότερα: 

Ώρα 11:30 π.μ. θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. 

Στη συνέχεια θα εκφωνηθεί ομιλία – αναφορά στο ιστορικό των γεγονότων από τη Μιράντα Παππά (Εκπαιδευτικό - υπεύθυνη Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας). 

Στεφάνια θα καταθέσουν ο Δήμαρχος Κατερίνης, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης (Γ. Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Αντώνιος Οικονόμου), ο Εκπρόσωπος της Βουλής, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, ο Δήμαρχος Ελασσόνας, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιβαδίου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Δημητρίου, ο Διοικητής της 24ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας, ο Αστυνομικός Διευθυντής Πιερίας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κατερίνης, ο Λιμενάρχης Σκάλας Κατερίνης, Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου Κατερίνης και οι συγγενείς - φίλοι των θυμάτων. 

Αμέσως μετά θα εκφωνηθούν τα ονόματα των εκτελεσθέντων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή και θα ανακρουσθεί ο Εθνικός Ύμνος. Σε ό,τι αφορά την τέλεση της δοξολογίας παρακαλείται να επιληφθεί η Ιερά Μητρόπολη. 

Τα θέματα που αφορούν την παράταξη, απονομή τιμών, την τάξη και την κίνηση των οχημάτων παρακαλούνται να τα ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές και Αστυνομικές Αρχές. 

Ο Δήμος Κατερίνης θα μεριμνήσει για τη διάθεση της Φιλαρμονικής του Δημοτικού Ωδείου, προσωπικού της Δημοτικής Αστυνομίας & τον καλλωπισμό του χώρου, στον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις. 

Τελετάρχης από το Δήμο Κατερίνης ορίζεται ο Γεώργιος Μίχος. 

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ 

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΑΛΟΣ Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο