Η Κατερίνη περνά εμπράκτως στην εποχή του φυσικού αερίου

Δελτίο τύπου

Ένα χρόνιο πρόβλημα που απασχολεί όλους τους κατοίκους της Κατερίνης και κατ’ επέκταση της Πιερίας βρίσκει λύση. Η «εγκατάσταση» του φυσικού αερίου στην πόλη της Κατερίνης αποκτά συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στοχευμένο προγραμματισμό.Ύστερα από τις «κούφιες υποσχέσεις» των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, η σημερινή διοίκηση της ΔΕΔΑ έχει πρόγραμμα και αυτό ανέπτυξε ο διευθύνων Σύμβουλος κ. Τσάκας κατά την συνάντηση που είχε με το βουλευτή Πιερίας Φώντα Μπαραλιάκο στα γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.

Ο κ. Μπαραλιάκος είχε αναδείξει πολλές φορές το θέμα στο πρόσφατο παρελθόν «ξεσκεπάζοντας» τις αίολες υποσχέσεις, τις υπαναχωρήσεις, τις αυτοαναιρέσεις και γενικά την εργαλειοποίηση του φυσικού αερίου από τους αιρετούς του ΣΥΡΙΖΑ για φθηνό λαϊκισμό και ψηφοθηρικούς λόγους.

Ο βουλευτής του νομού, μάλιστα, είχε υπογραμμίσει σε παλαιότερη επισήμανσή του πως εδώ και χρόνια από την πόλη της Κατερίνης περνάει αγωγός υψηλής πίεσης μεταφοράς φυσικού αερίου και πως αυτό που απαιτούνταν ήταν η πρωτοβουλία για ίδρυση, λειτουργία και διαχείριση ενός Δικτύου Διανομής Φυσικού Αερίου χαμηλής πίεσης στην πόλη.

Την επιβεβαίωση, λοιπόν, πως σύντομα αυτό το δίκτυο φυσικού αερίου θα τεθεί σε εκτεταμένη λειτουργία έλαβε ο Φ. Μπαραλιάκος από το Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα.

Κι αυτό γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ έχει εκπονήσει ένα δυναμικό πρόγραμμα ανάπτυξης των δικτύων φυσικού αερίου σε 39 πόλεις της χώρας, το οποίο θέτει σε εφαρμογή η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύου Διανομής (ΔΕΔΑ).

Για την ακρίβεια προγραμματίζει την επέκταση της διείσδυσης του αερίου, μεταξύ άλλων και στην Κατερίνη για την τροφοδοσία των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα.

Ο διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΔΑ διευκρίνισε πως με αφετηρία το μήνα Μάρτιο θα ξεκινήσει η εργολαβία για περίπου 130 αυτοψίες κατόπιν σχετικών αιτήσεων.

Σε σχεδιασμό υφίσταται, σε δεύτερη φάση, μία μεγαλύτερη δημοπρασία, με την οποία υπολογίζεται να καλυφθούν, όλοι όσοι είναι πάνω στο ενεργό δίκτυο και έχουν δείξει ενδιαφέρον για να συνδεθούν. Στόχος είναι, όλοι όσοι επιθυμούν να συνδεθούν με το δίκτυο, να έχουν καλυφθεί έως το Σεπτέμβριο – Οκτώβριο του 2020.

Το χρονοδιάγραμμα της ΔΕΔΑ προβλέπει μέχρι το 2023 να έχει κατασκευασθεί στην Κατερίνη συνολικό δίκτυο 112 χλμ χαμηλής πίεσης και 7,5 χλμ μέσης πίεσης. 

Ο κ. Μπαραλιάκος από την πλευρά του εξέφρασε την ικανοποίησή του για το σχεδιασμό της ΔΕΔΑ και δήλωσε «Όλοι γνωρίζουμε τα συντριπτικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου. 

Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη το γεγονός πως τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Κατερίνης σύντομα θα είναι σε θέση να εισπράττουν αυτά τα οφέλη. Στη συζήτησή μου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ ζήτησα στην επόμενη φάση του σχεδιασμού το φυσικό αέριο να προωθηθεί και στις υπόλοιπες πόλεις και τα χωριά του νομού »

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Φιλανθρωπικό bazaar με ρούχα second hand από την Μπουμπού στην πλατεία Κορινού

Ο "γερόλυκος" του Θερμαϊκού Κορινού και του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, Μπάμπης Ζαπουνίδης