Η κοινότητα Κορινού έχει εκλεγμένο πρόεδρο καθώς και επταμελές κοινοτικό συμβούλιο

Του Σάββα Σεϊταρίδη

Στις 10 Ιουνίου 2020, ημέρα Τετάρτη, ώρα 12.00, συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη για λόγους προστασίας της ατομικής και δημόσιας υγείας, το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης.


Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης και ζήτησε συζήτηση και λήψη απόφασης για το θέμα «Έγκριση κατασκευής του έργου «Ανάπλαση πλατείας στο Ο.Τ. 117 β στην Κοινότητα Κορινού Δ.Ε. Κορινού Δήμου Κατερίνης» εκτός ημερήσιας διάταξης ως κατεπείγον διότι η Συνεδρίαση του Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής Επιτροπής Περιφερειακής Ενότητας 2 Πιερίας είναι προγραμματισμένη για την 16/06/2020 και έως την ημερομηνία αυτή δεν προγραμματίζεται άλλο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να ληφθεί η απόφαση κατασκευής του έργου.

Όπως μπορεί να διαπιστώσει ο καθένας στην διαύγεια όπου δημοσιεύθηκε το απόσπασμα από το πρακτικό της αρ. 12/2020 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, στην παραπάνω συνεδρίαση μέσω τηλεδιασκέψης απουσιάζει το όνομα του προέδρου Κορινού από τους παρόντες και απόντες, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν προσκλήθηκε ο πρόεδρος της κοινότητας Κορινού; 

Ειδικά για ένα θέμα που αφορά τον Κορινό και όπως ορίζει ο νόμος 4555/2018 στο άρθρο 67 και στην παράγραφο 8 την οποία και παραθέτω αυτούσια παρακάτω:

Άρθρο 67 παράγραφος 8. 

Στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, όταν συζητούνται θέματα που αφορούν κοινότητα ή κοινότητες του δήμου, προσκαλούνται και οι πρόεδροι των συμβουλίων ή οι πρόεδροι των αντίστοιχων κοινοτήτων, οι οποίοι, στην περίπτωση αυτή, μετέχουν στη συζήτηση με δικαίωμα ψήφου.

Ευελπιστούμε ότι η παράλειψη αυτή έγινε για τεχνικούς λόγους κι όχι εσκεμμένα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού