Τέσσερα νέα Seatrac για πρόσβαση των ΑμεΑ στις Παραλίες εγκαθιστά ο Δήμος Κατερίνης

Δελτίο τύπου

Κώστας Κουκοδήμος: «Βελτιώνουμε την καθημερινότητα και την προσβασιμότητα στις ακτές για τα άτομα με αναπηρίες» 




Σε εξέλιξη είναι από την Τεχνική υπηρεσία η τοποθέτηση μηχανισμού Seatrac, ο οποίος επιτρέπει την αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα, ατόμων με αναπηρία, σε τέσσερα σημεία του παραλιακού μετώπου ως εξής: Δ.Δ.Κορινού, Τ.Κ.Παραλίας (δύο θέσεις), οικισμός Ολυμπιακής Ακτής. 

Όπως τονίζει σχετικά σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος: «Πρόκειται για μία παρέμβαση με κοινωνικό πρόσημο, καθώς βελτιώνει την καθημερινότητα και την προσβασιμότητα στις ακτές των ατόμων που συμβιώνουν με την αναπηρία σε οποιαδήποτε μορφή. Με ευαισθησία και σεβασμό στις ανάγκες των συνανθρώπων μας έχουμε πολύ ψηλά στις προτεραιότητές μας τη διαμόρφωση και αναβάθμιση των απαραίτητων υποδομών. Ως κοινωνία οφείλουμε να εξασφαλίσουμε για τα άτομα με αναπηρία ένα ικανοποιητικό επίπεδο που συνοψίζεται στις ίσες ευκαιρίες σε όλα τα επίπεδα, στην ίδια τη ζωή». 





Η τοποθέτηση γίνεται στο πλαίσιο της Πράξης: «Προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την πρόσβαση ΑΜΕΑ σε παραλίες του Δήμου Κατερίνης» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014 - 2020» Η συγκεκριμένη σύμβαση προϋπολογισμού 238.005,60 € με Φ.Π.Α., χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης - ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους. 



Διευκόλυνση της πρόσβασης των ατόμων με κινητικές δυσκολίες στις παραλίες 



Όπως είναι γνωστό, η κύρια ιδέα πίσω από την εγκατάσταση είναι να δώσει στα άτομα με αναπηρία την ευκαιρία να απολαύσουν μια απλή δραστηριότητα όπως το κολύμπι χωρίς καμία άλλη βοήθεια, με μία συσκευή, η οποία μπορεί να εγκαθίσταται στην αρχή κάθε θερινής περιόδου, ενώ με το πέρας της απεγκαθίσταται. 



Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το SEATRAC συνιστά βασικά ένα μηχανισμό αποτελούμενο από ράγες σταθερής τροχιάς, μέσα στις οποίες ένα ειδικά διαμορφωμένο κάθισμα μπορεί να κινηθεί μέσα και έξω από το νερό. 




Τέλος, πλησίον του σημείου τοποθέτησης του Seatrac, προβλέπονται μεταξύ άλλων οι εξής κατασκευές – υποδομές (οι οποίες έχουν μη-μόνιμο χαρακτήρα, δύνανται να τοποθετηθούν στην αρχή της θερινής περιόδου και να αφαιρεθούν μετά το πέρας της, χωρίς να αλλοιώσουν το περιβάλλον): Ξύλινοι διάδρομοι, Πακέτο τηλεμετρίας, Φωτοσυναγερμός, τοποθέτηση φωτοσυναγερμού, Αμφίβιο Αμαξίδιο, Αποδυτήρια για ΑμεΑ, Σήμανση, Χώροι σκίασης, Ειδικός κάδος απορριμμάτων για ΑΜΕΑ. 



Παράλληλα, με πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, παρατάθηκε και η σύμβαση διαβαθμιδικής συνεργασίας με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, για την πράξη: «Εγκατάσταση πρόσβασης ΑΜΕΑ SEATRAC σε παραλίες της Π.Ε. Πιερίας», για τη λειτουργία και φέτος του συγκεκριμένου μηχανισμού στην Ολυμπιακή Ακτή, στο ύψος των πρώην δημοτικών κατασκηνώσεων. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση αναμένεται να τοποθετηθεί τις επόμενες ημέρες. 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς