Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Ομιλία στην Ολομέλεια για το Ελεγκτικό Συνέδριο

Δελτίο τύπου

Η Βουλευτής κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης διατύπωσε συγκεκριμένες προτάσεις προς την ηγεσία του Υπουργείου, όπως η εκπαίδευση των δικαστικών υπαλλήλων στον χειρισμό των ψηφιακών μέσων, η επέκταση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των υπηρεσιών των Υπουργείων αλλά και η τεχνική υποστήριξη των δικαστηρίων από μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, τουλάχιστον στα μεγάλα πρωτοδικεία της χώρας. 


«Ώστε να μη χρειάζεται να καλέσουμε, για παράδειγμα, στο Πρωτοδικείο της Κατερίνης τεχνικό από τη Θεσσαλονίκη για να διορθώσει ένα πρόβλημα που θα προκύψει σε έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή σε κάποιο πρόγραμμα. 

Είμαι βέβαιη ότι όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν άμεσα και ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και στο χώρο της δικαιοσύνης το άλμα για την ψηφιακή ανασυγκρότηση της χώρας». 

Κλείνοντας τόνισε ότι η νέα Δικονομία του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποτελεί ακόμα μία σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης που ενισχύει τη δημοσιονομική διαφάνεια, η οποία είναι σήμερα απαραίτητη όσο ποτέ αλλά και ισχυροποιεί το κράτος δικαίου, απαραίτητη προϋπόθεση για την οικονομική ανάπτυξη και την πρόοδο της πατρίδας μας. 

Ακολουθεί το βίντεο με την τοποθέτησή της: https://youtu.be/EAK06n8kzC4



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς