Παρατείνεται η χρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης

Δελτίο τύπου

Για τρία επιπλέον χρόνια παρατείνεται η συγχρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Μαρία Συρεγγέλα, προς τον Δήμαρχο Κατερίνης, Κώστα Κουκοδήμο. 



Η παράταση συγχρηματοδότησης αφορά ολόκληρο το δίκτυο Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών, σε πανελλαδικό επίπεδο, δεδομένου ότι τον Νοέμβριο του 2020 θα λήξει το χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Όπως αναφέρει η κ. Συρεγγέλα, πρόκειται για το μοναδικό εθνικής εμβέλειας δίκτυο δομών παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών για γυναίκες θύματα βίας, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, και έχει αναγνωριστεί ως καλή πρακτική. 




ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ - ΘΥΜΑΤΑ ΒΙΑΣ, ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. 

Επιπλέον, το δίκτυο θα αποτελέσει μια από τις θετικότερες δράσεις που θα παρουσιαστούν από τη χώρας μας στο πλαίσιο της εφαρμογής των απαιτήσεων του Κεφαλαίου IV - που αφορά "προστασία και υποστήριξη» της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας (Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης). H Σύμβαση αυτή έχει κυρωθεί με τον ν. 4531/2018 και τον Μάρτιο του 2021 αναμένεται η αξιολόγηση της εφαρμογή της στη χώρας μας από την αρμόδια Ανεξάρτητη Αρχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (GREVIO). 

Όπως επίσης είναι γνωστό, το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, στήριξε δεκάδες κακοποιημένες γυναίκες της πόλης καθώς, λόγω των έκτακτων μέτρων που εφαρμόστηκαν για την πρόληψη και καταπολέμηση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας. 



Κ.ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ. 

Σχετικά με το περιεχόμενο της επιστολής της Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας, σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, επισήμανε: «Είναι θετικό το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο αναγνωρίζουν τη συμβολή του Δικτύου Δομών για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά γυναικών, σε πανελλαδικό επίπεδο. 

Στην επιστολή της Γ.Γ. δίνεται, μεταξύ άλλων, και η κατεύθυνση για ανάπτυξη συνεργειών των Συμβουλευτικών Κέντρων ‘μέσω της ευρείας δικτύωσής τους με τοπικούς θεσμικούς Φορείς, καθώς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών’. Πρέπει να τονίσω ότι αυτή την ενέργεια την έχουμε ήδη προωθήσει από τότε που ανέλαβα τα καθήκοντα του Δημάρχου Κατερίνης. Συγκεκριμένα, σ’ αυτούς τους λίγους μήνες έχουμε αναδείξει το σπουδαίο έργο που πραγματοποιεί, εδώ και επτά χρόνια, το Κέντρο Συμβουλευτικής. Με τη συχνή προβολή αυτού του έργου συνεχίζουμε να ευαισθητοποιούμε την τοπική μας κοινωνία. 

Το έργο του Κέντρου Συμβουλευτικής είναι όχι μόνο σημαντικό αλλά και εξαιρετικά χρήσιμο, γι’ αυτό και ο Δήμος Κατερίνης αλλά και εγώ προσωπικά θα συνεργαστούμε με τις αρμόδιες κυβερνητικές και άλλες υπηρεσίες, ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίοι πόροι παράτασης του προγράμματος για τη συγχρηματοδότηση του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δ.Κατερίνης, το οποίο, μέχρι σήμερα, έχει προσφέρει σημαντικές και εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες σε 400 γυναίκες».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού