Απόστρατοι αστυνομικοί καλλιτεχνούν & παρουσιάζουν έργα τους στα «Αικατερίνεια 2021»

Δελτίο τύπου



Δεν υπήρξαν μόνο φρουροί του νόμου και της κοινωνίας, ήταν (και παραμένουν) αξιόλογοι εικαστικοί καλλιτέχνες. Ο λόγος, για αστυνομικούς της Πιερίας που όταν ήταν εν ενεργεία, παράλληλα με τα υπεύθυνα καθήκοντά τους, καλλιτεχνούσαν και το ίδιο συνεχίζουν να κάνουν έως και σήμερα ως απόστρατοι.




Πρόκειται για τους Κωνσταντίνο Τζιτζιλή, ΜπάμπηΚουτσιμάνη, Γεώργιο Ματλή και Χρήστο Δέλλα. Τα εγκαίνια της ομαδικής αυτής έκθεσης εικαστικών τεχνών (έργα αγιογραφίας, ζωγραφικής, γλυπτικής κλπ.), στο πλαίσιο εκδηλώσεων των «Αικατερινείων 2021», θα γίνουν την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στις 7.00 το βράδυ, στην Αίθουσα Τέχνης του Πνευματικού Κέντρου Κατερίνης, στον 1ο όροφο. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου.

Στην ίδια έκθεση θα εκτεθούν και έργα ξυλογλυπτικής που έφτιαχνε ο αείμνηστος, Βασίλης Κιος, ο οποίος διετέλεσε Διευθυντής Ασφαλείας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, καθώς και Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας. Στον εκλιπόντα θα αποδοθεί μεγάλη τιμή εκ μέρους των διοργανωτών αποστράτων αστυνομικών που συμμετέχουν στην έκθεση.

Επίσης, τιμή θα αποδοθεί και στον πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν.Πιερίας, Στέλιο Αμανιό, η σύζυγος του οποίου (Ελένη Αμανιού- Σταθακοπούλου) θα παρουσιάσει και αυτή ορισμένα δικά της έργα στην εν λόγω έκθεση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού