Γιορτινή ατμόσφαιρα στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Κατερίνης με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου και της φάτνης

Το βράδυ της Τετάρτης 24 Νοεμβρίου, μετά τον Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης, πραγματοποιήθηκε η φωταγώγηση του φυσικού κέδρου και της φάτνης που βρίσκονται στην αυλή του Μητροπολιτικού Μεγάρου Κατερίνης.





Στην εκδήλωση συμμετείχαν παιδιά των Κατηχητικών Συνάξεων και των Σχολείων της Πιερίας, καθώς στελέχη του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την εκδήλωση άνοιξε η Βυζαντινή Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης με επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους. Στη συνέχεια η παιδική χορωδία του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης πρόσφερε στους μικρούς και μεγάλους Χριστουγεννιάτικα τραγούδια, φέρνοντας το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Την εκδήλωση έκλεισε η Ορχήστρα Πνευστών και Κρουστών του Μουσικού Σχολείου, που παρουσίασε ένα όμορφο πρόγραμμα με πασίγνωστες Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, που ενθουσίασαν το κοινό.








Στην εκδήλωση παρέστησαν οι Αρχιερείς που συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις της μνήμης της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης και εκπρόσωποι του Δήμου Κατερίνης.

Ο οικείος Ιεράρχης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε τους συγκεντρωθέντες για την παρουσία τους, ευχήθηκε χρόνια πολλά σε όλους, τόσο για την εορτή της Πολιούχου Αγίας Αικατερίνης όσο και για την επερχόμενη εορτή των Χριστουγέννων, τονίζοντας ότι το πραγματικό και διαρκές όφελος των εορτών για τους πιστούς δεν περιορίζεται σε τύπους αλλά αγγίζει στις καρδιές των ανθρώπων.







Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς