Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας της Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Πρόεδρο & μέλη της Εστίας Πιερίδων Μουσών

Δελτίο τύπου



Ξεκινώντας κύκλο συναντήσεων με τοπικούς φορείς του Πολιτισμού και των Εικαστικών Τεχνών, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Μαρία Τερζίδου, υποδέχθηκεστο γραφείο Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου), την Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών.




Στην συνάντηση παρέστησαν η κα Στέλλα Τζιτζιλή, Πρόεδρος Δ.Σ. της Ε.Π.Μ., η κα Παναγιώτα Παπαδοπούλου, Γενική Γραμματέας και έφορος του Φιλοσοφικού Καφενείου, ο κος Διονύσιος Ζαρωτής, έφορος Λόγου και Τέχνης-Εικαστικών, καθώς και το μέλος της φωτογραφικής ομάδας «ΙΡΙΔΑ» της Ε.Π.Μ., κα Γεωργία Ελμαλιώτη.

Η συζήτηση που εξελίχθηκε σε άριστο κλίμα, με διάθεση αλληλοενημέρωσης και επεξεργασίας δημιουργικών προτάσεωνδιατυπωμένων και από τις δύο πλευρές, με στόχο το θετικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη και προβολή του τουριστικού προϊόντος του Δήμου Κατερίνης, επιβεβαίωσε τη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και στόχευση του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου, στην υποστήριξη και αποτελεσματική ανάδειξη πολιτιστικών και εικαστικών δράσεων στον τόπο μας.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν οι «Εαρινές Μέρες», ένα εξαιρετικό πολυθεματικό πολιτιστικό σύνολο εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ε.Π.Μ. την άνοιξη κάθε έτους με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), οι δράσεις και οι φωτογραφικές αποδράσεις της φωτογραφικής ομάδας «ΙΡΙΔΑ» της Ε.Π.Μ., ενώ αναπτύχθηκε διάλογος εμπλουτισμένος με προτάσεις συνεργασίας.

Από πλευράς της, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού περιέγραψε στους εκπροσώπους της Ε.Π.Μ. το πνεύμα των στοχεύσεων και δράσεων που διέπει το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης του Δήμου Κατερίνης για το 2021, τις σκέψεις της Διοίκησης για την ενίσχυση της προβολής του τόπου μας στο πιο ελπιδοφόρο, τουριστικά, 2022, καθώς και ιδέες μέσα από τις οποίες μπορούν να γεννηθούν δημιουργικές συνέργειες προς το συμφέρον της ενίσχυσης ποιοτικής αναγνωρισιμότητας της Κατερίνης,ως τουριστικού προορισμού 365 ημέρες τον χρόνο.

Όπως σημείωσε η κα Τερζίδου:«Η Εστία Πιερίδων Μουσών εδώ και πολλά χρόνια, μέσα από την ιστορία, τους ανθρώπους της και τις πολυεπίπεδεςδράσεις της, έχει διαπαιδαγωγήσει γενιές νέων ανθρώπων Κατερινιωτών και έχει ταξιδέψει, στο διάβα του χρόνου, την ντόπια πνευματική, ιστορική και εικαστική κουλτούρα εντός και εκτός συνόρων. Στόχοι μας είναι η εποικοδομητική επικοινωνία με τους αξιόλογους συντοπίτες μας που επενδύουν στην πολιτιστική άνθιση του τόπου. Θέλουμε να καλλιεργήσουμε κάθε εκδοχή ανάπτυξης του Πολιτιστικού Τουρισμού στον Δήμο Κατερίνης μέσω της υποστήριξης και ανάδειξης αξιόλογων δράσεων που εξυψώνουν τον Λόγο, τις Τέχνες και τις παραδόσεις της περιοχής μας. Πρέπει να «συν-εργαστούμε» με μέθοδο και αποφασιστικότητα για να προσελκύσουμε με ταχείς ρυθμούς και τον πιο απαιτητικό Έλληνα ή ξένο επισκέπτη, μέσα από το έργο μας».

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία του Θρακικού Ελληνισμού