Άννα Μάνη - Παπαδημητρίου: Ιδιαίτερη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία στις διατάξεις του νομοσχεδίου «Οδηγώντας με ασφάλεια»

Δελτίο τύπου



Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Οδηγώντας με ασφάλεια», μετά από επεξεργασία στις αρμόδιες επιτροπές Παραγωγής και Εμπορίου και Οδικής ασφάλειας, της οποίας είμαι μέλος.




Το σχέδιο νόμου, ενισχύει την οδική ασφάλεια στη χώρα μας, περιλαμβάνοντας παράλληλα ρυθμίσεις με σπουδαίο κοινωνικό πρόσημο για τα Άτομα με Αναπηρία και όχι μόνο.



Ειδικότερα προβλέπονται:



- Ειδική θεωρητική εκπαίδευση με τη χρήση κατάλληλων εκπαιδευτικών μέσων για υποψήφιους οδηγούς με μαθησιακές δυσκολίες καθώς και για υποψήφιους οδηγούς κωφούς ή βαρήκοους

- Ειδική θεωρητική εξέταση κωφών και βαρήκοοων υποψηφίων μέσω της προβολής βίντεο καθώς και υποψηφίων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τη βοήθεια προσωπικών ακουστικών.

- Ίδρυση ιδιωτικών Κέντρων Αξιολόγησης Ικανότητας και Προετοιμασίας Οδήγησης για τη διευκόλυνση των ατόμων με κινητικά προβλήματα, τα οποία αναγκάζονταν έως σήμερα να μεταβαίνουν απ’ όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, καθώς η διαδικασία αξιολόγησης διεκπεραιωνόταν μόνο από το υφιστάμενο κρατικό κέντρο «ΗΝΙΟΧΟΣ».

Λαμβάνεται έτσι για πρώτη φορά μια ολοκληρωμένη μέριμνα για τα Άτομα με Αναπηρία καθώς και για τους συμπολίτες μας με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες. Οι διαδικασίες προσαρμόζονται στις ανάγκες τους, ενώ παράλληλα νέες δυνατότητες τίθενται στη διάθεση τους για να εκπαιδευτούν καλύτερα και να εξεταστούν ευκολότερα.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς