Μπ. Σκούφα: «Τηνώρα που ο κορωνοϊός «χτυπά» την Πιερία, το περιφερειακό ιατρείο της Λαγόραχης είναι κλειστό! Οι κάτοικοι της Λαγόραχης, του Μοσχοποτάμου, του Αρωνά και του Μελιαδίου,χωρίς περίθαλψη»

Δελτίο τύπου



Χωρίς ιατρό και κατά συνέπεια χωρίς ιατρική περίθαλψη σε καιρούς πανδημίας και μάλιστα με υψηλό αριθμό κρουσμάτων στην Πιερία, έχουν μείνει οι κάτοικοι της Κοινότητας Λαγόραχης μετά την παραίτηση της ιατρού και τη μη αντικατάσταση της. Την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της περιοχής, που στερούνται εδώ και πολύ καιρό το βασικό αγαθό της υγείας, και κυρίως της πρόσβασης στην ιατρική περίθαλψη, φέρνει στη Βουλή με Αναφορά της, η Βουλεύτρια Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.




Κλειστό εδώ και πολύ καιρό το Περιφερειακό Ιατρείο Λαγόραχης

Είναι χαρακτηριστικό, πως στην επιστολή του Προέδρου της Κοινότητας Λαγοράχης της Δημοτικής Ενότητας Ελαφίνας του Δήμου Κατερίνης Ν. Πιερίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι εδώ και πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα δεν λειτουργεί το Περιφερειακό Ιατρείο Λαγοράχης και δεν παρέχονται ιατρικές υπηρεσίες τόσο στους κατοίκους της περιοχής όσοκαι στους κατοίκους των όμορων Κοινοτήτων που εξυπηρετούνταν από αυτό.

Αποκλεισμός των κατοίκων από την παροχή ιατρικώνυπηρεσιών

Ο αποκλεισμός στη πρόσβαση των ιατρικών υπηρεσιώναφορά και τα τοπικά ιατρεία του Μοσχοποτάμου, του Αρωνά και του συνοικισμού Μελιαδίου, αφού μετά τηνπαραίτηση της ιατρού που εκτελούσε καθήκοντα στο Περιφερειακό Ιατρείο Λαγοράχης, η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας, δεν προχώρησε στην αναπλήρωση της θέσης, με αποτέλεσμα κυρίως οι γηραιότεροι κάτοικοι να μην έχουν τη δυνατότητα μετακίνησης στην Κατερίνη για ιατρικούς λόγους, με όσα προβλήματα συνεπάγεται αυτό για την περίθαλψη τους.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς