Προς έκδοση η οικοδομική άδεια του νέου κτηρίου του Λιμεναρχείου

Δελτίο τύπου

Ένα έργο υψηλής σημασίας για την Πιερία, που θα αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες του Λιμενικού Σώματος, μετά από στενή συνεργασία του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας Στ.Μπουσνάκη και του Βουλευτή Φ. Μπαραλιάκου με το Υπουργείο Ναυτιλίας, παίρνει σάρκα και οστά.





Με έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εγκρίνεται η προώθηση της διαδικασίας έκδοσης οικοδομικής άδειας για την ανέγερση ορόφου και την προσθήκη κατ΄ επέκταση στην υφιστάμενη ισόγεια κτηριακή μονάδα στο Λιμάνι της Κατερίνης, για τη δημιουργία του κτηρίου, στο οποίο θα μετεγκατασταθεί το Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαραλιάκος «Η εξέλιξη αυτή παρέχει την δυνατότητα της υλοποίησης του αναπτυξιακού προγράμματος του Λιμενικού Ταμείου Πιερίας, για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών με την δημιουργία νέου ορόφου και επέκταση του ισογείου, που θα στεγάσουν το Λιμεναρχείο στην Παραλία Κατερίνης». Ο Βουλευτής Πιερίας είχε αναδείξει το θέμα και σε ομιλία του στην Βουλή, όταν είχε ψηφιστεί σχετική τροπολογία για τον καθορισμό της χρήσης γης και των όρων δόμησης Λιμένα, παρέχοντας την δυνατότητα για τον σχεδιασμό του νέου κτηρίου του Λιμεναρχείου.




Ο πρόεδρος του ΛΤ Πιερίας Στέργιος Μπουσνάκης ανέφερε: «Είναι μια συλλογική επιτυχία, που μας δίνει χαρά και ικανοποίηση. Πρέπει να ευχαριστήσω τα μέλη τις Λιμενικής Επιτροπής, τον Βουλευτή Φ. Μπαραλιάκο, τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών του ΥΝΑΝΠ και τον ΓΓ Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο. Συνεχίζουμε όλοι μαζί την προσπάθεια δημιουργίας προοπτικής για τα λιμάνια μας».



Τόσο ο κ. Μπουσνάκης όσο και ο κ. Μπαραλιάκος ευχαρίστησαν τον Υπουργό Γιάννη Πλακιωτάκη και όλη την ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη συνεργασία και την πρόοδο των θετικών αυτών εξελίξεων, ενώ χαρακτηρίζουν το νέο κτήριο του Λιμεναρχείου ως ένα έργο με ισχυρό αναπτυξιακό πρόσημο που θα δώσει προστιθέμενη αξία σε όλη την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δικαιολογητικά αποστρατείας στελεχών Στρατού ξηράς